Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Ehdotus tukien korjaukseen

Onko kukaan kymmenen kertaa arvokkaampi kuin toinen ihminen, varsinkin henkilö, joka on ammatikseen kansanedustaja? Ei voi tai saa olla, ainakaan meidän yhteiskunnassa, varsinkaan yli kymmenen kertaa.

Siksi ehdotankin että takuueläke, työttömien markkinatuki, minimisairaspäiväraha, minimi vanhenpainraha ja kaikki muut vastaavat pientuloisille tarkoitetut edut sidotaan Kansanedustajan palkan ja kulukorvauksen kymmenesosaan eli 661,40 euroa ja alueittain 98,68 euroa tai 131,57 euroa tai 180,92 euroa.

Näin huomioitaisiin myös Helsingin ja Uudenmaan ulkopuolisten alueiden kalliit sähkönsiirtomaksut, julkisten kuluyhteyksien puute, palvelujen etäisyyden kasvu ja niiden väheneminen ynnä muut vastaavat edes vähän.

Tämä kannustaisi myös siihen, että ei tarvitse asua pääkaupunkiseudulla, jos ei ole aivan pakko.

Ehkä korvausten sitominen kansanedustajan palkkaan muuttaisi myös poliitista ilmapiiriä ja sen eliittiä takaisin kansan edustajiksi, pois itsensä tai oman sidosryhmän edustajasta.

Juha Saxberg

Kirjoittaja on hirvensalmelainen.