Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Hämmästyttää, kummastuttaa

Olen liittynyt SDP:hen 1.12.1973, siis kohta puoli vuosisataa sitten. Myönnän siis olevani "vanhan liiton" miehiä eli buumereita. Minulle on matkan varrella uskottu satoja luottamustehtäviä kunta-, maakunta- ja muutama ylemmälläkin tasolla. Luen päivittäin Hesarista lähtien lehtiä ja seuraan muutenkin tarkasti valtakunnan ja muun maailman menoa. Perspektiiviä siis pitäisi olla.

Mutta nyt alkaa ymmärrys loppua: örveltämistä kutsutaan tanssiksi, ja entinen presidentti antaa outoja lausuntoja sinne, tänne ja tuonne. Lisäksi virkavaltaa syytetään milloin mistäkin, viimeksi huntuasiassa virallisen valokuvan ostossa.

Kun minä menen otattamaan virallista valokuvaa, on silmälasitkin otettava pois. Mikähän naurunremakka syntyisikään, jos yrittäisin pipo päässä!

Eikö Suomessa enää pädekään "maassa maan tavalla"?

Kun valtakunnan eliitti ja oikeuslaitos kuplautuvat erilleen meistä tavallisista suomalaisista, ei pidä kauhistella vaalien kiinnostamattomuutta: "Mitä se hyvejää lähtä äänestämään?"

Mutta kaikilla kuplilla on taipumus puhjeta, niin käy tämänkin kuplan: tulee aika, jolloin tavallisen suomalaisen ihmisen asiat katsotaan tätä päivää paremmin.

Mutta tuskin valkkaria pääkaupungissa napsiva eliitti sittenkään ymmärtää, miksi en matkusta Juvalta Sulkavalle ratikalla.

Ari Rautio

Kirjoittaja on sosiaalidemokraattinen Juvan kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja.