Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Sekavaa symboliikkaa

Raamatussa, kirkon peruspilarissa, sateenkaari symbolisoi Jumalan uskollisuutta ihmiskuntaa kohtaan. Nooan tarinaan pohjautuen se on muistutus Jumalan lupauksesta olla koskaan tuhoamatta ihmisiä koko maailman peittävän tulvan kautta.

Luterilaisen kirkon uusin hanke, sateenkaarimessu, on kuitenkin avoimesti hylännyt tämän kristillisen perinteen ja käyttää sateenkaarta nykyajan hengen mukaisesti seksuaalisten vähemmistöjen symbolina.

On odottomatonta ja noloa, että kirkko näin hylkää vuosituhansien tradition, joka pohjautuu itse Jumalan sanaan – varsinkin, kun sateenkaarta käytetään nykyisin edustamaan asiaa, jonka Jumalan sana tuomitsee selkeästi synniksi.

Peräänkuulutan kirkolta suoraselkäisempää otetta yhteiskuntamme muuttuvan moraalin ja symboliikan keskellä. Sillä edustammehan me uskoa, jonka peruskirjassa sanotaan: “Ruoho kuivuu, kukka lakastuu, mutta meidän Jumalamme sana pysyy iäti.”

Elina Placentino

Kirjoittaja on haukivuorelainen.