Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Huonoa henkilöstöhallintoa

Mikkelin kaupungin henkilöstöhallinto ei ole tehtäviensä tasalla. Kun Mikkelin poliittinen ilmapiiri meni rikki, alettiin etsiä syyllistä ja erotettiin kaupunginjohtaja.

Sama tilanne nyt henkilöstöpolitiikan puolella. Kukas se sitä johtaakaan. Taitaa olla henkilöstöpäällikkö. Voisiko samaa straregiaa soveltaa myös siellä?

30 vuotta Mikkelin kaupungilla töissä olleena voin kokemuksesta sanoa, että nyt eletään surkeinta aikaa. 20 vuotta töissä olleita muistetaan ja 30 vuotta töitä tehneelle kaupungin kirjoissa olleelle ei tarjota edes kahveja.

Työhyvinvointikyselyt on valittu niin – ja ne myös toteutetaan niin, että tulisi mahdollisimman myönteinen valheellinen kuva työnantajasta. Kyselyjen tilastollinen grafiikka on rakennettu niin, että suuretkin erot näyttävät pieniltä. Mites se menikään valhe, emävalhe ja Mikkelin työhyvinvoinnin tilasto.

Minulla on Mikkelissä ja Etelä-Savossa laaja monikerroksellinen ystävä- ja tuttavaverkosto. Monet heistä ja heidän lapsistaan äänestävät jaloillaan. Niin tekisin itsekin, ellei olisi vielä hiukan asuntolainaa niin sanotussa "Suur-Savon" Osuuspankissa.

Turha toivoa muutosta ja parempia aikoja.

Esa Tuupanen

Kirjoittaja on mikkeliläinen.