Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sano se | "Saimaan tilassa nähty vuosien saatossa heikkeneminen"

Asuntomarkkinat, aurinkopaneelit ja maalittaminen ovat tällä kertaa tekstaripalstan aiheina.

Minä ja moni pienituloinen olemme tehneet ikämme töitä ja omistamme jopa pienen asunnon. Nyt moni joutuu myymään asunnon ja jos asunto sijaitsee alueella, jossa on paljon maahanmuuttajia on turha yrittää myydä asuntoa. Milloin meillä on sana valta näihin asioihin, jotka koskettavat meitä.

Mummeli

Voi kaikenmoaliman sirpat. Todella elämänviisas osaa olla hiljaa ja sanomattakin jokaista päähänsä pälähtänyttä ajatuksenutuaan.

Hiljaakin hyvä tulee

Aurinkopaneelit. Akut. Kuinka vastuullista on tuotanto? Mineraalien louhinta? Suosio kasvaa. Myyjä vastuussa myymänsä tavaran mineraalien tuotantomaiden luonnonsuojelusta ja työoloista. Kansalle tietoa. Ostajat valppaina.

Laput pois silmiltä

Saimaan tilassa nähty vuosien saatossa heikkeneminen. Nyt ei ole varaa saastuttaa ja rehevöittää enää yhtään. Luonnonsuojeluvaatimukset tarvitsemalle tasolle, eikä löysää anneta. Puhdas ympäristö, puhtaat puitteet elollemme jatkossakin. Ja tuleeko turistitkaan vihreää limaa ihailemaan.

Sininen Saimaa

Kaksi vuotta asuntomessuista mennyt ja ylihintaisia epäkäytännöllisiä taloja alkaa ilmestyä myyntiin kuin sieniä sateella. Mikähän meni pieleen kun ei enää viihdytä?

Kysyn vaan

Hyvinvointia juurisyihin ja niiden aiheuttamaan pahaan oloon, joka johtaa lisääntyvään häiriökäyttäytymiseen.

Hyvinvointi

Mahdollinen maalittamisen kriminalisointi on vain poliittista eliittiä varten rakennettava suojamekanismi. Heidän vääryyksiä ei enää saisi kritisoida. He saisivat elää kuin viimeistä päivää.

Totalitarismia pukkaa

Elimistön antioksidanttipitoisuudet kartoitukseen. Niitä saa monipuolisesta ruokavaliosta. Moni ei saa, mutta tarvitsisi elämässä suoriutumiseen. Terve elimistö kaiken lähtökohdaksi, hyvinvointialueelle ennaltaehkäiseväksi hoitokeinoksi.

ABCDE

Aikuiset karhut kuuluu luontoon eikä suurpetokeskuksen vankityrmiin, jossa niitä ei osata tai välitetä hoitaa. Jos syö kilokaupalla vain omenoita luulis mahan olevan löysänä ja hampaat menny.

Portit auki

Tärkein tehtäväni lapsien kanssa on liikuttaa heitä ilon kautta. Liikkunut lapsi syö ja nukkuu monesti hyvin. Ravinto ja uni tukevat tervettä kehitystä ja oppimista. Sitten kannustaen ikätason ja yksilön mukaisia haasteita päin.

Fiksut muksut

Kun oppii tuntemaan lapsen, aikuinen pystyy tarjoamaan lapselle yksilöllisesti sopivaa haastetta, josta onnistuessaan lapsi iloitsee ja hänelle harjaantuu kyky selvitä seuraavistakin.

Pieni Wau!

Lapset voi kuljettaa vaunuissa aikuisen kanssa ilman maksua, hyvä. Miten olis jos saman edun saisi rollaattorin kanssa kulkeva? Kuka ottaisi tästä kopin ja saisi ääneni?

Sujuvaa matkaamista.

Lämpimät kiitokset kaikille hienosti käyttäytyneille ja avuliaille nuorille kompastuneen auttamisesta perjantai-iltana Ammattikoulun kohdalla.

Kiitollinen

Päiväkodeissa ja kouluissa pitäisi nähdä hyvä lapsessa, tunnistaa lapsen vahvuuksia ja antaa lapsen olla hyväksytty yksilö itsenään. Ohjataan hyvää kohti, autetaan ja tuetaan. Mitä silloin, jos kotona tämä kaikki mitätöityy, lapsi ei voi olla oma itsensä, eikä nähdä hyvää lapsessa. Ristiriita, joka täytyy tunnistaa, todentaa ja miettiä ratkaisu.

Paha olo

Kuuntelen paljon yöradiota ja olen huomannut, että miesten soitot pahan mielen johdosta ovat kovin paljon lisääntyneet. Minusta oikein oikein hyvä asia.

Sirpa

Kaupunginjohtajan valintaprosessissa tässä taannoin alkuperäisten hakijakandidaattien soveltuvuustestien jälkeen haalittiin lisää vaihtoehtoja pöytään, ja sen jälkeen yhdelle alkuperäiselle hakijalle muistui mieleen että hänhän on ollutkin muutaman vuoden ajan Euroopan ammattikoulujen seminaareissa mukana, eikä aika riitä mitenkään toimia Mlin kaupunginjohtajana, joten vetäytyä täytyi, ennen valintapäätöstä.

Mukamas nokkelaa

Mikkelin vaarallisin bussipysäkki on sairaalan edessä juuri kahden suojatien edessä. Miksi se ei voi olla suojatien jälkeen?

Ihmettelevä

Vinkki teatterille. Näytetään yleisölle, mitä näyttämön takana tapahtuu eli kaikki se sähläys ym. kun näyttelijät vaihtavat rooliasuja. Verhon takaa kuuluu vain näytelmän äänet. Varmaan täydet katsomot.

Pallonkulman ajattelija

Mihin opettaja keskittyy? Opetukseen vai Wilma-viestien laittoon? Ennen koulussa opetettiin ja tilanteet selvitettiin luokassa oppilaiden ja opettajan kesken. Mikä on muuttunut koulussa kun tähän on päädytty?

Isoäiti

Kyllä kaupunginjohtajakisaan on otettava myös Riihelä. Hoiti vesilaitoksen esimiehenä syyt ainoastaan Turkille. On saanut maaliin asti raitiovaunun, torin puhujakatoksen sekä uuden uimalaiturin Urpolan lammelle, vähäinen käyttö kanooteilla ja soutuveneillä.

Huh huh

Sain olla uskomattoman hienosti toimivan hoitoketjun keskiössä MKS:ssa. Kaikki siinä mukana olleet, leikkausosaston eri toimintojen kautta os. 5:lle ja kotiutushoitajaan, osasivat asiansa. Kiitos on sana pieni ja vähäinen. Kuitenkin tahdon lausua myös sen.

Väisänen/Koski 10+

Ei ole surulle ja kohtuudelle sijaa Essotessa. Täytyy jonon olla melkoinen, ettei mitään rajaa ole, kun huone pitää saada seuraavan vanhuksen käyttöön! Hyvä, että vainaja on ruumisautossa, kun muutto olisi tehtävä. Moni meistä omaisista on töissä ja asuu kaukana, virallinen vuokrasopimuskin on tehty.

Kohtuus kaikessa