Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sano se | "Näkkäriä ja säilykettä jemmaan"

Kallioniemen toiminta, yhteisöllisyys ja hoitajien arvostus ovat tällä kertaa aiheina tekstaripalstalla.

Toteuttakaa mielenterveyttä tukevista asioista kampanja. Ennaltaehkäisevässä mielessä hoitajat, opettajat, ohjaajat, lääkärit alkakoot jokaiselta kysellä toteutuvatko yksilön ennaltaehkäisevät toimet. Jos ei, heti yhteiskunnan taholta yksilöä vahvistavaa ja vastuuttavaa tukea ja mallintamista yksilölle, perheelle ja kotiin.

Elämää, ei sen enempää

Tässäkin maailmanajassa tarvittaisiin perushyvään elämään tähtäävät kymmenen käskyä, joita kaikki joutuisivat noudattamaan. Ihmisrodulla ja meidän elimistön toiminnalla on tietyt tarpeensa. Leväperäisyys, välinpitämättömyys romukoppaan.

Hyvä

Kallioniemeen toimintaa, joka mahdollistaa tulijan osallistumaan rakennuksen ylläpitoon ja toiminnan toteutukseen. Vaatisi varmaan joidenkin vastuukysymysten alasajoa ja tietynlaisten ehtojen kirjausta. Järjestäjän ehdoilla, osallistuja vastuunsa tuntien.

Elämyseloilua työleirillä

Ettekö hoitajat ymmärrä, ettei ole millä nostaa palkkoja, kun Marin biletti miljardit Saksaan.

Peksi

Nollataan yhteiskunta. Lähdetään perusasioista liikkeelle. Mitä ihminen lähtökohtaisesti tarvitsee. Asiat tärkeysjärjestykseen. Maailmamme on liian monimutkainen ja liikaa asiaa tulvii ihmismieleen.

Armollinen yksinkertaisuus

Oikeastaan aika hyvä, että mielivaltaiseksi ajautunutta yksilönvapautta alkaakin rajoittaa moni uusi laki. Olemassa olleet hyvät käytännöt ajettiin välillä alas, ja nyt paikataan erheet. Muutakin uutta haastetta tullut yhteiskuntaamme. Opitaan jokainen, mitä ovat ne itselleen oleellisimmat ohjeet, joita noudatettava.

Lain arvostus

Näkkäriä ja säilykettä jemmaan. Ei siten haittaa, jos joku päivä ei saa kaupasta tuoretta leipää tai muuta. Hävikkiä ei saa nyt tulla.

Vatsan tarpeet, ei mielihyvän

Kansa tarvitsee ainakin joitain jokaista toisiinsa yhdistäviä arvoja ja normeja. Toivottavaa olisi, että ne ovat hyvään elämään ja suvaitsevaisuuteen tähtääviä.

Vahva kansa

Jos tosi tiukat ajat tulee, olispa makeeta, jos kerrostaloissa kerroksen väki asunto kerrallaan tekisi toisilleen yhteisöllisen ruuan. Sama muissa naapurustoissa. Hitsi tätä nykyistä elämää, kun jokaisella niin oma aikataulu, ettei yhteistä aikaa löydy.

Säästöö ja suvaitsevaisuutta

Vastuuttomuus on päättäjien teoissa. Hoitoala kuralla ja vatvottu vuosia. Nyt hoitajat lähtee. Nyt hätälaki. Aisankannattajat samaa sorttia kunnes hoitoalankoulutus on vailla hakijoita. Hoitajan syy ei ole pakkolaki. Irtisanoutuminen on ainut pakotie. Peilinpalaset sen kertoo.

Ei haukkuja haavoja hoida

No eipä se peiliin katsominen paljoa auta, jos sieltä näkyy vain omahyväisesti virnistelevä naamasi.

Hymy

Arvostatko hoitajia vai hoitajien työtä? Arvon huomaat kun sitä ei enää tule. Pilkka osuu nyt ihan haukkujien ja rahoja jakavien omiin. Elämmekö sivistysvaltiossa vai palaamassa aikaan, jossa henkinen väkivalta oli ja on hoitomuoto! Vastuu on kaukana hoitajista.

Rahanjako

Hanski, arvostan poliisien, palomiesten, hoitajien ja muidenkin työtä. Yli puolet lähihoitajista on kokenut fyysistä väkivaltaa työssään, ja väkivallan uhka on monelle arkea.

Monenlaisia potilaita

Heinola-Mikkeli oikorata on nopein ja halvin. Unohtakaa Kouvolan tuntia hitaampi rata.

TH

Kuka sitä käskee kännissä ajamaan?

Takaa-ajo