Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Vastaus päätoimittajalle Juvalta

Arvaaminen on vaikeaa, ja oikein arvaaminen on vielä vaikeampaa. On siis syytä oikoa Länsi-Savon sunnuntaisessa päätoimittajan kolumnissa olleita arvailuja.

Timo Laitakari arvaili, että kunnanjohtajamme yritys Mikkelin kaupunginjohtajaksi olisi aiheuttanut luottamuspulaa. Ei aiheuttanut. Hieman tosin hämmästytti se, että kunnanjohtajamme ehti jo ilmoittaa, ettei Mikkeliin meno kiinnosta, mutta kohta kiinnosti.

Ei myöskään sillä ole kovin suurta merkitystä, missä kunnanjohtaja nukkuu. Ei siitäkään huolimatta, että Mervi Simoska työpaikkahaastattelussaan ilmoitti, että kunnanjohtajan tulee asua johtamassaan kunnassa.

Mutta sillä on merkitystä, minkä verran kunnanjohtaja touhuaa johtamassaan kunnassa. Kunnanjohtajan virkaa ei voi hoitaa etänä, ei edes liikkuvasta junasta.

Vaitiolovelvollisuuden vuoksi emme voi avata asioita tämän enempää.

Jotenkin tuntuu absurdilta, että Mikkelistä käsin neuvotaan, miten Juvalla on soveliasta olla ja elää. Olemme saaneet sen käsityksen, että Mikkelissä voisi riittää ojennettavaa ihan kylliksi. Timo Laitakarin arvailujen tasoa ei nosta sekään, ettei hän tiedä Juvan kunnanhallituksen puheenjohtajan nimeä. Googlestahan se olisi löytynyt.

Jaakko Hänninen, Ari Rautio

Kirjoittajista Hänninen on Juvan kunnanhallituksen puheenjohtaja ja Rautio kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja.