Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Positiivinen viesti yrittäjille

Etelä-Savon Yrittäjät seuraavat mielenkiinnolla hyvinvointialueen halua ostaa palveluita ja tuotteita myös yksityiseltä puolelta. Länsi-Savon lehtijutussa 28.9. todettiin, että Etelä-Savon hyvinvointialueella tahtotila yksityisten yritysten palveluiden käyttöön on olemassa. Tämä on positiivinen viesti alueemme yrityskenttään.

Keskustelussa on kuitenkin jäänyt sivuun hyvinvointialueen tukipalvelut, jotka pitävät sisällään muun muassa keskitettyjen ruokahuoltopalveluiden lisäksi siivous-, laitehuolto-, toimisto- ja hallintopalvelut, palkanlaskenta-, talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut, ICT-palvelut ja kiinteistötoimen sekä tekniset palvelut. Palvelutarjonnan kenttä on tukipalveluissa sangen laaja.

Hankintaosaamiseen kannattaa panostaa.

Huoli tukipalveluita tuottavilla pk-yrityksillä hankintojen kilpailuttamisesta on aiheellinen, sillä keskustelu Inhouse-yhtiöstä on edelleen käynnissä ruoka- ja puhtauspalveluiden osalta. Etelä-Savon Yrittäjät on huolissaan, että tukipalveluiden yksityisen sektorin palveluntuotannon tärkeyttä maakuntamme elinvoimalle ei vielä huomioida riittävästi.

Hyvinvointialueella on nähtävissä positiivinen vire yksityisten kumppaneiden huomioimisessa. Järkevästi toteutetuissa hankinnoissa piilee suuri mahdollisuus sote-alueiden ja kuntien elinvoimalle. Hankintoja on syytä jakaa sellaisiin kokonaisuuksiin, että pienemmätkin yritykset pääsevät niihin käsiksi. Sujuvalla vuoropuhelulla yrityskentän kanssa julkinen sektori voi vahvistaa alueen elinvoimaa. Hankintaosaamiseen kannattaa panostaa.

Nina Rasola, Heidi Loukiainen

Kirjoittajista Rasola on Etelä-Savon Yrittäjien puheenjohtaja ja Loukiainen aluejohtaja.