Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Miksi äänestin tyhjää?

Ihmettelyn aihe on ollut tyhjän äänestäminen. Olen nyt neljättä kautta valtuustossa – yksi kausi on neljä vuotta – ja olen aina ihmetellyt samaa. Pitää olla mielipide. Tyhjän äänestäminen ei ole mistään kotoisin.

Miksi äänestää tyhjää, onhan mielipide oltava. Kyllä. Jos on vastakkain kaksi eri näkemystä, on helppoa äänestää jaa tai ei.

Mikkelin valtuustossa 17. lokakuuta vastakkain oli kaksi esitystä ensin, joista toinen esitys sisälsi Esen myynnin ja se oli jaa. Perussuomalaisten esitys sisälsi että Eseä ei myydä. Se oli Ei.

No äänestin ei. Eseä ei myydä missään olosuhteissa, sanoin puheenvuorossanikin.

Oli vielä kaksi esitystä, jossa oli vastakkain Esen myyminen molemmissa esityksissä eri muodoissaan. No en kannata Esen myymistä, en voi puoltaa kumpaakaan esitystä. Äänestin tyhjää.

Sitten oli vastakkain kaupunginhallituksen enemmistön esitys, joka sisälsi Esen myymisen ja toinen esitys mikä sisälsi Esen myymisen. No jos en kannata Esen myymistä missään olosuhteissa, en voi äänestää jaa enkä ei, vaan äänestin tyhjää.

Ensimmäinen kerta, kun tyhjää äänestin. Siihen oli perusteltu syy. En puolla Esen myymistä.

Tanja Hartonen

Kirjoittaja on Mikkelin kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen (ps.)