Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Miksi valtuustossa äänestettiin tyhjää

Julkisuudessa on moitittu sitä, kun Mikkelin kaupunginvaltuuston kokouksessa Esen tuloutus- ja myyntiasiaa päätettäessä suuri osa valtuuston jäsenistä lopuksi äänesti tyhjää.

Asiaa 17.10. valtuustossa käsiteltäessä kaupunginhallituksen pohjaesitykseen tuli valtuutetuilta kolme muutosesitystä. Pohjaesitys ja kaksi muutosesitystä sisälsivät Esen vähemmistöosuuden myynnin.

Jani Sension tekemä muutosesitys ei sisältänyt Esen vähemmistöosuuden myyntiä. Esen puolustajat keskittivät äänensä tälle vaihtoehdolle.

Valtuuston puheenjohtaja laittoi ensin valtuutettu Kauppisen muutosesityksen Jani Sension muutosesitystä vastaan. Äänestyksessä Kauppisen esitys sai 26 ääntä ja Sension muutosesitys 24 ääntä.

Näin Esen myyntiä vastustavat valtuutetut putosivat äänestyskisasta pois, sillä pohjaesitys ja kaikki jäljelle jääneet muutosesitykset sisälsivät Esen vähemmistöosuuden myynnin.

Me Esen myyntiä vastustaneet valtuutetut jouduimme ensimmäisen äänestyksen jälkeen äänestämään tyhjää, koska emme halunneet kannattaa Esen myyntiä sijoittajille. Muuta vaihtoehtoa ei enää ollut.

Tässä asiassa nimenomaan kannoimme huolta ja vastuuta Esen pysymisestä kaupungin omistuksessa ja näin sähkön ja kaukolämmön kohtuuhintaisesta saatavuudesta.

Jukka Pöyry

Kirjoittaja on mikkeliläinen kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutettu.