Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Älä äänestä sikaa säkissä

Keväällä meillä on edessämme erityisen tärkeä päästöksentekotilanne. Valitsemme kaupungillemme, maakunnallemme sekä koko kaakkois-Suomen alueelle parhaan mahdollisen henkilön, joka on valmis laittamaan itsensä ja osaamisensa likoon jokaisen peräkylän mummonkin puolesta. Tuota päätöstä ei ole syytä tehdä sikaa säkissä.

Kansanedustajan työtehtävä on vaativa ja ehdokkuus on vasta työhakemus. Meidän äänestäjien tehtävä on nyt hoitaa työnhakuprosessin tärkein vaihe: itse työhaastattelu. Mieti mitä haluat kysyä ja esitä kysymyksesi suoraan ehdokkaalle, mielellään kasvotusten. Tarkkaile miten hän suhtautuu sinuun, hallitseeko hän asiakokonaisuudet ja vastaako hän lopulta riittävällä asiaosaamisella esittämiisi kysymyksiin. Mieti vakuuttaako hän sinut ulosannillaan eli voisiko hän toimia arvojesi puolesta riittävällä napakkuudella myös käytännön eduskuntatyössä.

Usein ehdokkailla on myös aiempaa kokemusta politiikasta. Tutustu hänen aiempaan ja nykyiseen toimintaansa. Ovatko hänen aikaansaannoksensa arvojesi mukaisia? Oletko tyytyväinen hänen tekemiin aloitteisiin? Yhdytkö helposti hänen mielipidekirjoituksiin? Uskaltaako hän nostaa epäkohtia rohkeasti esille vai jättäytyykö mielummin taka-alalle? Puuttuuko hän käytännössä kuntalaisia ja eteläsavolaisia koskeviin epäkohtiin ja kehittämiseen? Onko hän yhteistyökykyinen? Haasta, haasta ja haasta!

Jos et pääse tapaamaan ehdokastasi kasvokkain, soita hänelle, lähetä kysymyksesi sähköpostilla tai vaikkapa messengerillä. Se, että vastaako hän viestiisi, kertoo myös hänen motivaatiostaan tehtävään ja yhteisiin asioihin. Haasta, haasta, haasta ja äänestä!

Aira Hirvenlahti

Kirjoittaja on aktiivinen kuntalainen ja äänestäjä Mikkelistä.