Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Raiteet, totuus ja elämä

Rovasti Heikki Karasti kaipaa mielipidekirjoituksessaan kirkolle uusia raiteita (LS 29.10.). Monien katsomusten maailmassa kirkko on kuitenkin tullut päätepysäkille.

Olen ollut elossa 36 tai 37 vuotta riippuen laskutavasta. Sydämen lyönneistä laskettuna pidempään, syntymästä vähemmän. Tänä aikana yhteiskunta on kulkenut kohti sitä, mitä Ateenassa oli jo pari tuhatta vuotta sitten. Monia totuuksia, alttari tuntemattomallekin jumalalle. Lasketellaanko näillä raiteilla siis kohti uutta vai vanhaa?

Karastin mukaan ei voi vielä tietää, miten ja minne raiteet rakennetaan. Hakiessani luottamustehtävään minulle tärkein kysymys on kuitenkin miksi.

Kirkko on määritellyt "ovet auki 2026" strategiassaan olemassaolonsa tarkoituksen. Tarkoitus on edistää Jumalan valtakuntaa ja julistaa Jeesusta maailman pelastajana. Tämän takia ovet pidetään auki.

Yhteiskunnassa on vallalla materialistinen ihmiskäsitys. Olemme täällä sattumalta. Vailla tarkoitusta. Kristinuskon näkökulma on toisenlainen. Raamattu nostaa yhden ihmisen arvon ja elämän korkeammalle kuin mikään muu. Tältä pohjalta teemme auttamistyötä, nuorisotyötä, lähetystyötä ja perhetyötä.

Ihmisyyteen liittyy parhaimmillaan vapaus. Vaientaminen tai mukautuminen eivät tuo vapautta, mutta armo ja totuus tuovat. Jeesus tietää minkälaisia me olemme ja pyytää saada tulla luoksemme. Se on huikeaa.

Raiteiden määränpää ja konduktöörin kuulutus on selvä: Jumalan valtakunta.

Jyri Eskelinen

Kirjoittaja on diplomi-insinööri, kirkkoneuvoston jäsen ja Toinen toistaan tarvitsee -listan ehdokas Mikkelin seurakuntavaaleissa.