Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kannattaa kuulua kirkkoon

Seurakunnissa on eletty vuosikymmenten ajan laajentuvien toimintojen aikakautta, seurakunnan juuret ovat ulottuneet konsertteihin, retkiin, partioon, erilaisiin liikuntamuotoihin, käsitöihin jopa rantasaunoihin. Nyt ajat ovat toiset ja seurakuntien ja kirkon rahanyörit ovat tiukentumassa. Tämä on tietysti varsin valitettava seikka, koska juuri näiden erilaisten toimintojen kautta kirkolla on mahdollisuus tavoittaa eri tavalla ajattelevia ja ymmärtäviä ihmisiä. Jotta näitäkin toimintoja voidaan järjestää, kannattaa kuulua kirkkoon, kannattaa äänestää, kannattaa olla mukana.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta, joka on minulle rakas, pyrkii keskittymään kirkon ydintehtävään, näin kuulee usein sanottavan. Siis mitä ovat ydintehtävät? Kasteet, hautaamiset, vihkimiset, jumalanpalvelukset? Hyvä, jos on näin, mutta silloin painopisteen tulee myös näkyä. Uskon ja tiedän, että kirkollisiin toimituksiin seurakunnan työntekijät panostavat ja hyvä näin. Surevien ja iloitsevien viereltä täytyy löytyä kirkko.

Valitettavasti jumalanpalvelukset tuntuvat jäävän puolitiehen – anteeksi, että sanon näin – mutta kovin paljon uutta ei tuomiokirkon jumalanpalveluksista löydy. Jumalanpalvelus on keskiö ja sen toteuttaminen minusta tuntuisi kirkon keskeisimmältä tehtävältä, sinne ovet ovat auki, mutta suuri ongelma on, miksi penkit ammottavat tyhjyyttään. Vaikka Sateenkaarimessu ja Rockmessu tai Beatlesmessu eivät miellyttä kaikkia, niitä tarvitaan.

Kiitokset erityisesti Rockmessusta, kiitos suuresta vaivannäöstä ja Jumalan sanan uudenlaisesta sanoittamisesta.

Kirkon on uudistuttava, sen on löydettävä uusia keinoja tavoittaa nykyiset, entiset ja tulevat jäsenensä.

Olen edelleen käytettävissä maallikkona, luottamushenkilönä, kirkon penkkien kuluttajana.

Eija Peura

Kirjoittaja on leskiruustinna ja Vanhat Syntiveljet -listan ehdokas Mikkelin seurakuntavaaleissa.