Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Tärkeät seurakuntavaalit menossa

Nyt käynnissä olevissa seurakuntavaaleissa valitaan Mikkelin tuomiokirkkoseurakuntaan kirkkovaltuusto, joka sitten valitsee kirkkoneuvoston.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkovaltuusto on seurakunnan ylintä päätösvaltaa käyttävä elin ja johtaa seurakunnan toimintaa. Kirkkoneuvosto valmistelee valtuustolle päätettävät asiat.

Seurakunta tuottaa ihmisille monenlaisia palveluja, vanhan sanonnan mukaan ”kehdosta hautaan”. Moni tavallista arkielämää elävä ihminen ei välttämättä tiedä, mitä kaikkea tarpeen tullen seurakunnalla olisi tarjolla.

Olen saanut olla muutaman vaalikauden mukana valtuuston työskentelyssä. Seurakunnassa on osattu hoitaa asioita hyvin. Toimintaa ja taloutta on sopeutettu kulloisenkin tarpeen ja käytettävissä olevien resurssien mukaisiksi. Velkaa ei ole. Tarpeettomista kiinteistöistä on luovuttu. Rakennuksia on pidetty kunnossa, eikä korjausvelkaa juurikaan ole.

Viranhaltijat ovat seurakuntaneuvoston kautta tuoneet valtuustolle hyvin perustellut ja selkeät toiminta- ja taloussuunnitelmat päätettäviksi. Siten päättäminen on ollut sopuisaa, eikä isoja erimielisyyksiä juurikaan ole ollut.

Seurakunta on jo vuosisatoja ollut sekä hyvinä, että vaikeina aikoina mikkeliläisten elämässä ja elämänkulttuurissa mukana. Varsinkin nyt tämä on tärkeää kun sota riehuu Euroopassa ja tulevaisuus on hämäränpeitossa.

Vetoan tuomiokirkkoseurakunnan jäseniin, että he nyt seurakuntavaaleissa luottaisivat kotiseurakuntaansa ja äänestäisivät ahkerasti ja näin antaisivat tukensa seurakunnalle sekä luottamushenkilöille hyvään päätöksentekoon.

Jukka Pöyry

Kirjoittaja on seurakuntavaalien ehdokas Mikkelistä.