Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Toiveita ja tuulentupia

Mikkelissä lentokenttä on niin sanottu koskematon ja suojeltu säästökohde, jota tuetaan puolella miljoonalla eurolla vuosittain. Kehitysideoita on ollut, mutta realisoituneet ne eivät ole käytännön tasolle.

Nyt ministeriöltä on luvassa miljoona euroa jaettavaksi Mikkelin ja Lappeenrannan lentokenttien kesken. Jakomalli on vielä hakusessa ja EU-säännöksethän kieltävät suoran rahallisen tuen lentokentän ylläpitoon. Menevätkö tukirahat puuhasteluun ja mainontaan ilman tuloksia? Lentokentän tukijoilta odotetaan nyt tuloksia, ei haaveita tai oletuksia kuten niin monena vuotena on nähty.

Mikkelistä olisi aika tehdä se ihmisen kokoinen kaupunki.

Suomenniemen koulu lakkautetaan ja perässä varmasti kirjastokin lähiaikoina. Seutukunnista viedään kaikki palvelut ja onhan se hienoa, että kokoomuksen riveissä tiedetään perheiden ja koululaisten toiveet paremmin kuin itse perheissä. Arvot ovat kovat ja ne eivät muuksi muutu.

Virhepäätöksiä on tehty riittävästi, lähivuosina kouluverkoston suhteen. Ihanteena on jättikoulut ja tukiopetuksesta ja tuntikiintiöistä leikkaaminen. Ihastjärven koulu pidetään tyhjänä, sillä eihän nyt koululiikenne voi olla keskustasta Ihastjärven suuntaan.

Mielenkiinnolla seuraan lentokentän nousua kukoistukseen ja veronmaksajien rahojen käyttöä lakisääteisiin peruspalveluihin. Mikkelistä olisi aika tehdä se ihmisen kokoinen kaupunki.

Tiina Väisänen

Kirjoittaja on mikkeliläinen sairaanhoitaja.