Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Vastaus Liikaselle ja Ohisalolle

Kehutte itseänne aivan liikaa. Vihreät eivät ole saaneet Suomessa kuin vahinkoa aikaan. Tämä kehumanne luonnon ennallistaminen näkyy parhaiten Lapissa, jonka toki myönnätte.

Sellainen paikka kuin Kittilä-Maunukaira-Näätävuoma on hyvä esimerkki teidän luonnon ennallistamisesta.

Olemme jo vuosien ajan käyneet Näätävuomassa metillä hyvien kavereitten kanssa. Sinne on Metsähallituksen tekemä noin viisi kilometriä pitkä tie. Perille on päässyt jopa autolla, jos halusi hiljakseen ajella.

Mutta melkein aina olemme jättäneet autot jo ennen vaaraa hyvissä ajoin parkkiin ja lähteneet jalan ja koirien kanssa maastoon. Siellä sielu ja keho lepää, kun pääsee luonnon hiljaisuuteen.

Mutta nyt kaksi vuotta sitten asia muuttui. Tämä Hölmölän porukka särki kyseisen tien kaivinkoneilla kulkukelvottomaksi. Sinne on vaikea päästä edes jalan. Maasto on kuin tykistökeskityksen jäljiltä. Tie on säretty koko viiden kilometrin matkalta, kuoppa kuopan vieressä.

Karmean näköistä jälkeä. Tämäkö on luonnon ennallistamista? Jos on, niin olen eri mieltä.

Nykyisin, jos sinne haluaa mennä kahlaamaan, on otettava vene mukaan. Aivan järjenköyhää touhua ja tarkoituksellista ihmisten kiusaamista.

Eikä tämä ole kuin yksi esimerkki teidän toilailuistanne. Toivon, että teiltä evätään kaikki luonnon ennallistamisrahat nyt ja tulevaisuudessa, että ette jatka luonnon tuhoamista.

Liikasta ja Ohisaloa kehotan käymään kyseisellä alueella tutustumassa. Ottakaa vene kantoon.

Kari Hänninen

Kirjoittaja on mikkeliläinen metsästäjä.