Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Laitakari unohtaa aluevaalit

Timo Laitakarin Länsi-Savossa julkaistu eduskuntavaaleja ennakoiva juttu kaipaa mielestäni muutamia täsmennyksiä.

Aivan oikein Laitakari toteaa, että Mikkelissä on kipuiltu vaalikauden verran ilman kansanedustajaa. Juva, Mäntyharju ja Pertunmaa ovat toki edustaneet seutua Arkadianmäellä.

Sekin pitää paikkansa, että vaalipiirin edustajamäärä laskee, joten Etelä-Savossakin kisa edustajapaikoista kovenee. Kirjoittaja kuitenkin toteaa, että useammallakin Mikkelin ehdokkaalla on realistiset mahdollisuudet läpimenoon.

Ongelmallista sen sijaan on, että Laitakari tarjoaa keskustalle Kaakkois-Suomessa ja Etelä-Savossa vaalitappiota jo tässä vaiheessa, kun vaalipäivään on aikaa yli neljä kuukautta. Valtakunnallisten gallupien perusteella hän pitää todennäköisenä, että keskusta menettää vaalipiirissä yhden kansanedustajapaikan nykyisestä kolmesta.

Itse uskon, että keskusta menestyy Etelä-Savossa huhtikuun eduskuntavaaleissa. Takana ovat kahdet hyvin menneet vaalit eli kuntavaalit 2021 ja tammikuun aluevaalit, joissa Keskusta oli maakunnan ylivoimainen ykköspuolue 32,5 prosentin kannatuksella.

Vielä ennenaikaisempaa on se, että Laitakari näyttää jo nyt jakelevan kansanedustajapaikkoja. Keskustalla on Etelä-Savossa erinomainen ehdokaskaarti, jonka äänestäjät aikanaan asettavat järjestykseen.

Tässäkin kohtaa Laitakarilta näyttää unohtuneen tammikuiset aluevaalit, joissa oma ehdokkaani Tapio Honkamaa sai eduskuntavaaleissa ehdolla olevista eteläsavolaista keskustan ehdokkaista suurimman äänisaaliin.

Vaaleista puhuminen ja kirjoittaminen sinällään jo nyt on erittäin tärkeää. Kannustan Mikkelin ja Pieksämäen seudun äänestäjiä osallistumaan keskusteluun ja käymään aikanaan ahkerasti vaaliuurnilla.

Heino Lipsanen

Kirjoittaja on keskustan kansanedustajaehdokkaan Tapio Honkamaan vaalipäällikkö.