Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sano se | "Sähköä pitäisi säästää, mutta vanhan meijerin purkutyömaalla palaa valot sisällä 24/7"

Sähkön säästö, pääministerin somekuvat ja Valtolan teesit ovat tällä kertaa tekstaripalstan aiheina.

Poliisin perustettiin taas kansainvälinen työryhmä jengi rikollisuuden ehkäisemiseksi. Kenttätyöhön poliiseille enemmän tarvetta! Valvooko kukaan ryhmän tuloksia?

Veronmaksaja

Sähköä pitäisi säästää, mutta vanhan meijerin purkutyömaalla palaa valot sisällä 24/7.

Ihmettelen

Tämä meidän Santa Marina se vaan harrastaa ekomatkustamista ja itteesä näyttelee ympäri maailmaa viikottain, ja hallitustyö taas rempallaan.

Kansalainen

Lyseon koulun salissa oleva näyttely toi mieleen paljon muistoja. Hieno näyttely ja valtavasti kuvia.

Kävijä

Onko nuorilla päättäjillä käsitystä ja halua maatalouden tukemiseen vai onko ettei entine likkakaa kaupunkii muutettuaa tieny, maas vai puusko ne nauriit kasvaa. Piste maatilojen lopetukselle.

Huoltovarmuus

Pääministeri muokkaa omia kuviaan filtterillä ja jakaa niitä somessa. Kukaan muu ministeri ei toimi noin. Ulkonäkökeskeisyyttä, mikä aiheuttaa paljon surua ja pahaa mieltä esim. nuorissa tytöissä ja naisissa, eikö kelpaa sellaisena, kuin on. Naama on Luojan luoma.

Huono esimerkki

Löytyyköhän se kadonnut työinto, kun tukia vähennettäisiin. Voisi joutua ottamaan epämieluisenkin työn että pärjäisi, voi voi. Ei se raskas työ aina tosiaankaan ole ollut niin pirun kivaa, mutta syyvä on pitänyt aina...

Joku roti lusmuiluun

Verottajan välttely ja vippaskonstit helppoa pienessä kylässä kun sen tekee tarpeeksi röyhkeästi.

Harmaat setelit taskuun

Mikä kanava ottaisi Alfan ohjelmat Tanssi kanssain ja Kiminkisen.

Jäin kaipaamaan

Suotta kaupunginhallitus miettii, kuuluuko sen tehtäviin järjestää julkista liikennettä tänne liitännäislähiöihin – onhan Mikkelipuistoon rahdattu ruosteinen raitiovaunu! Se kuvaa hyvin kaupungin suhtautumista. Vaikka liikenteen järjestäminen ei ole lakivelvotteinen, on se ensimmäisiä asioita, kun joku suunnittelisi tänne muuttoa. Mutta Mikkelihän maksaa mieluummin tyhjää lentokenttää kuin kuollutta lehmää!

Sk

Haitoille hus vain valistaa. Valistaminen oli ennen hyväksytty ja toimiva keino vaikuttaa ihmisiin. Nykyään koetaan syyllistäväksi. Yhteiskunnan varat ovat kuitenkin rajalliset.

Mielensä pahoittamaton

Toivon hartaasti että kaikki, niin yhteisöt kuin yksityiset, jättäisivät ilotulitukset tänä vuonna väliin. Ei ole mitään syytä paukutella nykyisessä maailmantilanteessa. Annetaan ne varat avuntarvitsijoille, heistä ei tänä(kään) hetkenä ole puutetta.

Juhlitaan sitten kun aihetta

Ilmeisesti Oskari Valtola ei ole ollut tarpeeksi tiukassa elämäntilanteessa, koska ei ymmärrä, että yksilö ei välttämättä jaksa tehdä terveitä valintoja. Monet tarvitsevat siihen voimia ja usein apua muuhunkin elämäntilanteeseen. Yksilöllä on vastuunsa, mutta esim. uupuneiden kohdalla paljon suurempi vastuu on yhteiskunnalla.

Valitsisin, jos jaksaisin

Kyllä lääkäri Oskari Valtola kirjoittaa asiaa. On myös yksilön vastuulla pyrkiä huolehtimaan omasta terveydestään. Jokainen omilla voimavaroillaan. Tukena lääkäri ja muut terveyteen ohjaavat asiantuntijat.

Kävelijä pienin askelin

Olipa ihana Suur-Savon vuosikalenteri kuvineen vuodelle 2023!

Kiitos!

Ei ehkä kohdennu lapsilisä oikein, jos se sijoitetaan tai talletetaan lasten tileille. Eikö sillä ollut tarkoitus estää lapsiperheköyhyyttä ja lisätä ostovoimaa lyhyellä aikavälillä? Fiksua rahankäyttöä vanhemmilta, mutta onko se fiksua sosiaalipolitiikkaa?

Veron maksaja

Vanhat ukot arvostelevat Saimaanportin yhtenäiskoulun nimeä. Nuoret ovat itse saaneet ehdottaa koululle nimeä ja paras voitti. Tulevat oppilaat ovat innoissaan uudesta nimestä ja kertovat jo ylpeinä pääsevänsä sinne pian. Oltaisiinko joskus johonkin tyytyväisiä?

Tyytyväinen