Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sano se | "Miksi on kävelykadut lämmitettynä, vaikka kaupunki hakee säästökohteita?"

Lämmitetyt kadut, ilotulitukset ja pääministeri ovat tällä kertaa tekstaripalstan aiheina.

Sk kirjoitti kaupungin säästöistä. Näinhän se menee, mut kaupungille kelpaa meidän Liitoskuntien asukkaiden korotetut maksut, kuten vesi, kaatopaikka, ja sit tää varma tuotos hulevesimaksu. Se lankee, kun kaupungin johtajalle palkkapäivä, koskaan ei saaha euroille vastinetta. Mikkeli on kuoleva kaupunki, tyhjiä liikekiinteistöjä on ja lisääntyy tällä menolla.

Hulevettä

Kansa ei ansaitse mitään parempaa, kun sallii kaiken pahan minkä kelvottomat päättäjät tekee. Ei se edes nouse barrikadeille. Kärsikööt sitten kaikesta.

Sellainen on kansa kuin on päättäjät

Ei tarvita ilotulituksia yhteiskunnan varoista. Rahat tärkeämpään! Huomioikaa tämä kaupunki ja pitäjät.

Turhaa

Miksi on kävelykadut lämmitettynä, vaikka kaupunki hakee säästökohteita?

Antti

Luontokato on vasureiden keksimä juttu. Mitään sellaista ei ole olemassa. Jopa metsäaukot vilisee monimuotoisuutta.

Vasureiden valhe koko asia

Toiveissa jokaisen sijoittua työelämään hankkimaan osansa ylläpitämään yhteiskunnan palveluja mm. sairaanhoitoa. Verot ja maksut tarvitaan jonkun työpanoksesta. Eli kaikki töihin.

Tasapuoli

Vaikuttaa itseensä, sitä kautta muihin.

Vaikutus

Kun joudut tällaisten pääministerihaukkujien hampaisiin, tiedät mitä on ilkeys, jossa nuoriamme kasvatetaan.

Kateus ei kaunista

On tämäkin. Kaksi vuotta vanhaan kännykkään ei saa enää osia. Tätä se globalisaatio saa aikaan sekä valtavat jätevuoret, kun aina pitäisi ostaa uutta tilalle.

Lokalisaatio rules

Kiitos Jaana Strandman kirjoituksestasi "Omaishoidon arki arvoonsa" Mikkelin kaupunkilehdessä 30.11.2022. Omaishoito tarvitsee kokonaisvaltaisen tarkastelun tulevaan hallitusohjelmaan. Omaishoito tuo huomattavia säästöjä yhteiskunnalle, arviolta miljardeja euroja vuodessa.

Vanhempiensa omaishoitaja

Elintarvikkeiden ja kaikkien muidenkin tuotteiden hinnat nousseet hurjasti! Ketkä tässä rikastuvat? Mihin hintojen noususta syntyvät rahat käytetään? Paljonko hintojen nousut hyödyttää alkutuottajia? On paljon elintarvike nimeä kantavia tuotteita ns "turhakkeita", jotka on nyt jätettävä ostamatta koska niitäkin ilman elää.

Eläminen kaikkinensa maksaa liikaa

Suomen pääministeri Sanna Marin edustaa Suomea ympäri maailmaa näinä vaikeina aikoina. Hänen osaamisensa on huomioitu kv. medioissa ja hänet on valittu yhdeksi maailman vaikutusvaltaisimmista naisista listalla korkealle. Se, että hän nainen ja nuori, ei tee hänen työtänsä yhtään helpommaksi. Suomi on saanut nimensä ja toimintansa maailmankartalle hienosti. Arvostan Sanna Marinin osaamisen kiitettäväksi, vaikka en ole äänestänyt koskaan vasemmistoa.

Mies oikealta

On saatava haaviin he, joilla on ongelmia. Ja varsinkin he, joiden ongelmat aiheuttavat ongelmia toisille. Kerrannaisvaikutus kuriin. Parasta tukea on vahvistava apu ja vastuuttava elämänhallintaan tähtäävä tuki heti haasteiden kohdatessa. Täytyy voida tarvittaessa puuttua ihmisen yksityisyyteen.

Eikö

Tietoa ja valistusta saa kyllä nykyään ihan tuutin täydeltä...

Sanahelinää ilman tekoja

On jotenkin jännää, että alkuun yksilön tiedoilla on vankka yksilönsuoja, eikä sivulliset saa arkisista tai terveydellisistä asioista tietoonsa, ellei yksilö niin halua. Sitten kun jysähtää, kaikki yhteisön jäsenet, jopa media, kyllä saavat tietoonsa, että jokin on vialla. Oireilu, käyttäytyminen, poissaolot ja huhut kyllä kertoo.

Suojaa väärässä kohtaa

Hyvä, että puhetta aiheuttaa perusasioiden merkitys. Säännöllisesti toistettuna, tarvittaessa vaatien, yksilöllisesti tukien, jokainen oppii. Vahvan kivijalan päälle on hyvä rakentaa seuraavaa kerrosta. Sääli, että kivijalka on nykyään usein hutera ja mahdollisen kolhunkin kohdatessa moni jää odottamaan peruskorjausta.

Pilvenpiirtäjä

On politiikkakin mennyt sekaisin. Ääniharavilla on vaaleissa esittämiensä asioiden tai aiemmin annettujen näyttöjen kannattajia. Mihin häviää tai hävitetään kansan toive ja näkemykset. Iso joukko vastassa pettyneenä ja vastakkainajattelun vaarassa. Ollaanko menossa siihen, että vaaleissa voittanut aina suljettaisiin pois automaattisesti.

Demo K.