Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sano se | "Alueella parveilee puluja, naakkoja, variksia ja harakoita isoina parvina"

Tuppuralan linnut, hieno teatteriesitys ja elintavat ovat tällä kertaa tekstaripalstan aiheina.

Urpolan apteekki 30.11.2022 palvelu oli ykkösluokan toimintaa.

Kihti HM

Tuppuralan koulun alueella on viime aikoina lisääntynyt suuresti isojen lintujen määrä. Alueella parveilee puluja, naakkoja, variksia ja harakoita isoina parvina. Ne laskeutuvat ihmisten asuntojen katoille ja pihoille jättäen jätöksiään. Syöttääköhän joku porukka niitä kaupungin sääntöjen vastaisesti ja muista ihmisistä piittaamatta? Asiasta on monet olleet huolissaan. Pitäisiköhän asialle tehdä jotain?

Ihmettelijä

Miten iso työnantaja hyväksyy sairausloman, jonka aikana työntekijä toimii luottamustehtävissä, joista kuittaa palkkiot? Voiko olla sairas varsinaisesta työstä ja saman aikaan terve luottamustoimiin? Kaksijakoista eikö niin?

Ihmetyttää

Lukeminen kannattaa aina? Jokainen lööppi kannattaa lukea.

Lukija

Mikä mättää? Solvaat, alistat, valehtelet, panttaat tietoa, ikärasismilla hoitelet ja syrjit? Väsymys, yksinolo, työ, sairaus vai joutenolo. Muidenko vika kun älykin väsyy?

Mietipä

Olipa surullinen juttu (LS 4.12) ihmisen ihmisen itsekkyydestä, addiktiosta seksiin. Ei tunteita, toinen on väline tarpeitteni tyydyttämiseen. Puhuvat avatusta ja lukitusta suhteesta. Minä, minä, minä ja minun tarpeeni!

Itsekkyyden huippu

Mistä ansioista Sanna Marin sai Suomen Valkoisen Ruusun ansioristin? Priden suojelusta? Bilehileenä? Uskomatonta touhua, ansioristin arvo alenee, jos se myönnetään ilman mitään ansioita. Australian reissu Suomen pääministerinä oli yksi uusi moka Sannan mokailulistalla, vasta Kairossa turhalla matkalla, Suomen asiat hoitamatta.

Ei jatkoon

Mikkelin Teatterissa sai 19.11 ensi-iltansa Tulitikkuja lainaamassa. Esitys on aivan upea taidonnäyte koko teatterin väeltä. Samuli Reunasen taitava ohjaus, puhuttelevat lavasteet! Valo- ja äänimaailma on huippuluokkaa, samoin puvustus ja maskeeraus! Ammattitaitoiset näyttelijät toteuttavat taitavasti ohjaajan visiota josta yleisö voi nauttia keskittyneesti. Iso kiitos!

Suosittelen

Laajalammella Mikalon kerrostalon rappukäytävässä ovat käytävävalot palaneet pitkän aikaa jatkuvasti vötä päivää,vaikka energiaa pitäisi säästää.

Tuhlausta

Lääkäri kirjoittaa lehdessä elintapojen merkityksestä ihmisen hyvinvointiin ja terveyteen, kansanterveyteen ja talouteen. Kiistattomia asioita. Jotkut pillastuvat. Ymmärrän eri syistä johtuvan katkeruuden ja tietämättömyyden. Monet meistä haluavat onneksi kantaa pienen kortensa kekoon yhteiseksi hyväksi. Korkeatasoisen terveydenhuollon moninaiset vaatimukset ja vuodesta toiseen nousevat valtavat kustannukset panevat ajattelemaan.

42 vuotta alalla

Mikkelin kaupunki lentokenttä tuottaisi. Aurinkopaneelit kentälle (kenttä valmiina, aidattu alue/kalusto/henkilökunta). Kuntalaisille mahdollisuus osakkeiden ostoon.

Yksi ostaja

Onnittelut vuoden avustajan palkinnosta Heini Hyvönen. Tsemppiä tulevaan kauteen.

Onnea

On se Sanna Marinista varmasti mukavaa huristella yksityslentokoneella ja syy on hyvä Suomen itsenäsyys päivä ja juhlat linnassa.

Sirpa

Nimim. Emäntä, siis Keskusta on mielestäsi väärässä, kun vaatii, ettei Suomen omistajaoikeuden takaavaa lakia saa vesittää. Määräysvalta EU:lle, niinkö? Ja tuhoa tuottavia valkoposkihanhiakaan ei mielestäsi saa alkaa metsästää ruuaksi, niinkö? Puolustat vihervasemmistoa noissa kysymyksissä, et koko maan etua.

Ajattelija

Paavalinkirkko. Eikö evankeliumi ole ilosanoma? Itse ainakin tulin iloiseksi katsellessani. En usko että monikaan poistui kirkosta ryppyotsaisena.

Sambaten

Ilmarinen ei enää lähetä paperitiedotetta eläkkeestä. Näin vanha ja köyhä syrjäytettiin.

Ei atk:ta