Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Maltilla tästäkin selvitään

Kommenttina Etelä-Savon Eläkeliiton kannanottoon:

Eläkeläisten toimeentulo on näinä epävarmoina aikoina heikentynyt entisestään, mihin vaikuttavat kohoneet kustannukset muun muassa energian, polttoaineitten ja ruuan hinnoissa sekä monella eläkeläisellä jo entisestään huomattavat lääke ja hoitokulut. Nämä pistävät eläkeläiset ja ennen kaikkea pieneläkeläiset polvilleen.

Nyt, jos koskaan energiayhtiöitten olisi tultava vastaan ja alenettava osingontuloennustettaan siihen alimpaan tasoon ja tätä kautta tultava kuluttajia vastaan sähkö- ja kaukolämpömaksuissa alentamalla kuluttajien kohonneita energiamaksuja.

Elämme epävarmassa ja taloudellisesti haastavassa ajassa ja kaikkien on tultava tähän talkoisiin mukaan, muiden muassa energiayhtiöt ja polttoaineen toimittajat. Myös ruuan arvonlisäveroa tulee laskea.

Näillä toimenpiteillä kansalaisten arkielämä pystytään pitämään siedettävällä tasolla. Arjen toimeentulo on turvattava, eikä tämä ole mitään populismia, vaan todellista elämän tilannetta joka päivä.

Näin tulemme selviämään näistä vaikeista ajoista yli ja kyllä se Suomen taloustilanne aikaa myöten palautuu, kun epävarma maailman tilanne rauhoittuu.

Olemme selvinneet talvi- ja jatkosodasta ja raskaista sotakorvauksista Neuvostoliitolle. Kyllä me tästäkin selviämme kun sitä kuuluisaa malttia ja tahtoa löytyy.

Markku Siitari

Kirjoittaja on mikkeliläinen Korjausliike-puolueen Etelä-Savon alueyhdistyksen puheenjohtaja.