Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Etelä-Savon uudenvuodenlupaus

Haluammeko luoda ja tehdä yhdessä Etelä-Savon maakunnastamme myönteisen ja raikkaan kuvan? Haluamme! Meitä on Etelä-Savossa 130 600 vakituista asukasta ja kausiasukkaita lähes saman verran. Väkilukumme on vähentynyt vuodessa tuhannella henkilöllä ja syntyvyys ollut 700 vauvaa per vuosi.

Nyt on viimeinen aika toimia. Kun me yhdessä päätämme tästä eteenpäin kertoa ja tuoda esille upean maakuntamme vetovoimatekijöitä; luontoamme, metsiämme, järviämme, puhtauttamme, osaamistamme, koulutustamme. Samalla me onnistumme myös luomaan veto- ja pitovoimaa. Tähän tarvitaan meitä kaikkia ja jokainen pystyy omalta osaltaan näihin talkoisiin ihan varmasti. Näin me onnistumme!

Myös sosiaalisen median ja lehdistön, radion sekä television tulee nyt muuttaa suuntaa uutisoinnissaan ja löytää positiiviset jutun aiheet tai ainakin kääntää negatiivisuus positiiviseksi.

Etelä-Savo pystyy profiloitumaan Suomen parhaaksi maaseutumaiseksi ja metsäisimmäksi maakunnaksi tiedostamalla ja markkinoimalla sitä mitä meillä on! Metsä, vesi ja ruoka ovat maakuntamme valtit ja elinvoiman sekä hyvinvoinnin pilarit.

Meidän tulee suunnata katseemme ja kaikki uudenvuoden ”paukut” siihen, että maakuntaamme muuttaa ja koulutukselle tuottaa työntekijöitä, yrityksemme, erityisesti maakuntamme pienyritykset, voivat hyvin ja maakuntamme asukkaat haluavat perustaa perheitä ja saada lapsia. Hyvinvointialueemme, Maakuntaliiton, elyn ja kuntien tulee yhdessä toimien luoda ketteriä edellytyksiä saavutettavuuteemme ja ryhtyä toimenpiteisiin.

Nyt on aika aloittaa Myö yhdessä – hyvä kello kauas kuuluu!

Jaana Strandman

Kirjoittaja on mikkeliläinen maakuntahallituksen jäsen, aluehallituksen jäsen ja perussuomalaisten kansanedustajaehdokas.