Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Rahastot ovat usein varojesi surma

Sain Osuuspankilta tiedotteen rahastoeläkevakuutuksen tapahtumista vuodelta 2022. Verenpaineet nousi, kun selvisi, että viime vuonna rahaston arvo oli pudonnut yli 11 prosenttia. Kun otetaan huomioon inflaatio niin ostovoima väheni noin 20 prosenttia.

Rahastojen markkinoinnissa käytetään hyvin imelää tekstiä, miten pankki vastuullisesti hoitaa rahastoihin sijoitettuja säästöjä. Totuus on kyllä ihan toinen. Sijoittaako pankki rahastovaroja sellaisiin kohteisiin, joissa sillä on oma lehmä ojassa ja näin pienentää omaa riskiä.

Ensimmäinen selitys asiassa varmaan on Ukrainan sota. Mutta miten on mahdollista, että viime vuonna pienen osakepotin arvo kasvoi jopa noin 10 prosenttia.

Jos haluat sijoittaa säästöjäsi, niin älä usko noiden pankkien ja rahalaitosten sijoitusneuvojien tarinoita rahastojen ylivertaisuudesta. Laulavat sen lauluja kenen leipää syövät, Kysy neuvoja sellaiselta henkilöltä, joka itse hoitaa omia varojaan.

Martti Laine

Kirjoittaja on puumalalainen.