Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kannattaako valittaa?

Lehtitietojen mukaan Mikkelin kaupunki harkitsee valituksen tekemistä vesilaitoksen urakkasopimuksen purkua koskevasta riidasta. Sitä varten on ilmoitettu tyytymättömyys käräjäoikeuden päätökseen.

Kaupunginhallitus on kinkkisen tilanteen edessä. Kinkkisyyttä lisää vielä valitusten tekemisten historia: viimeksi Otavan opiston valtionosuuksien takaisinperintää koskeva kiista on surullinen esimerkki Mikkelin kaupungin juridisesta osaamattomuudesta.

Niinpä Mikkelin kaupunginhallituksella ei ole enää varaa tehdä virheellisiä päätöksiä, joitten päätösten maksajina on veronmaksaja. Kysymys on siis siitä, että valittaako kaupunki käräjäoikeuden päätöksestä vai ei.

Mielestäni vähintä, mitä kaupunginhallitus voi tehdä, on se, että se pyytää sopimusoikeuteen perehtyneen juristin arvion tilanteesta. Juristin pitää olla esteetön eli ei sopan keittäjien tuttu, eikä missään tapauksessa kytkyssä Rambolliin.

Uskon, että sopimusoikeuden asiantuntija kertoo kaupunginhallitukselle tilanteen raadollisuuden. Vastapuolen juristit nuolevat jo kieltään, kun tietävät, että kaupungin on kumottava käräjäoikeuden päätöksessään esittämät perusteet ja näitten vastapuolen juristien ei tarvitse muuta kuin yhtyä käräjäoikeuden päätöksen perusteluihin ja mikä mielenkiintoisia, rakennella riittävän isot oikeuskulut Mikkelin maksettavaksi.

Mikäli kaupunginhallituksella ei ole asiantuntijan lausuntoa, toimikaa johtopäätöksieni mukaan, näin säästätte kaupunkilaisten varat isojen sähkölaskujen maksuun.

Raimo Jenu

Kirjoittaja on mikkeliläinen.