Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Sotaista aikaa

Päivittäin joudumme mediasta seuraamaan sotatapahtumia Ukrainasta. Tämän kirjoittaja on jo sitä ikäluokkaa, että on joutunut viisivuotiaasta saakka seuraamaan ja kokemaankin sota-ajan julmuuksia. Ne palautuvat mieliin ikä-ukkonakin, vaikka ei haluaisi!

Kerron kuinka venäläinen haavoittunut sotavanki "mallasi" minua talvisodan aikana riihen uuniin tulen käsiteltäväksi. Oli hänellä kuitenkin inhimillisyyttä ja lopulta taputteli "poitsua" olkapäälle, ja ilmeisesti pospotti venäjäksi: leikkiähän tämä oli vaan!

Kun nyt kilpaillaan siitä, mikä valtio haluaa toimittaa yhä järeämpiä panssarivaunuja älykkäitä raketteja, lentokoneita ja tykkejä Ukrainalle venäjän kukistamiseksi, saattavat olla siinä väärässä?

Eikö olisi järkevämpää yrittää rauhanneuvotteluja, mikä olisi mielestäni tärkeämpää? Virheitä tekevät suurvaltojen johtajatkin, joiden määräämät "sotakoneet" moukaroivat naapurivaltion maan tasalle, mutta ne eivät saa siitä koskaan hyvää naapuria.

Vihanpito vaan jatkuu, mutta jos oikeasti ryhtyisivät neuvottelemaan rauhan aikaansaamisesta, voisi se olla parempi ratkaisu tulevia aikoja ajatellen. Ukrainalaisten auttaminen on perusteltua, mutta se ei johda oikeasti pysyvään rauhaan. Venäjällä ei siihenkään katsottane suopeasti!

Antti Kilkki

Kirjoittaja on juvalainen.