Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Satamalahden kehittämistä on jatkettava

Osuuskauppa Suur-Savo ilmoitti perjantaina 20.1. luopuvansa Prisma-hankkeesta Veturitallien alueella. On valtavan suuri harmi, että Satamalahden kehittämisen käyntiin polkaiseva hanke keskeiselle paikalle ei onnistunut.

Keskusteluissa syypääksi hankkeen kariutumiseen on nostettu uhanalainen naurulokki ja arvokkaan rakennusperintömme osa Veturitallit. On selvää, että alue jolla sijaitsee lakisääteisesti suojeltavia kohteita, rakentuu niiden mukaan. Hankkeen alkuvaiheessa esitetty laaja parkkipaikka ja veturitallien osittainen purkaminen olivat siis ylimitoitettuja. Hankkeen valmistelussa tehtiin tältä osin virhearvio. On hyvä, että jatkossa tiedämme, missä rajat rakentamiselle kulkevat.

Suunnittelu ei toivottavasti ole mennyt hukkaan. Alue on tällä hetkellä vajaakäytöllä ja vaarassa rapistua täysin. Valmisteltava kaava antaa mahdollisuuden alueen kehittämiseen jollekin muulle taholle.

Rakentamiseen sopiva maa-ala ei hankkeen missään vaiheessa ole pienentynyt, vaan se on lain puitteissa ollut sama koko ajan. Nyt kuopatun Osuuskaupan hankkeen aikana on saatu lausutuksi julki kaupungin halu kehittää Satamalahtea. Toivottavasti julkisuus innostaa uusia toimijoita tarjoamaan ehdotuksia ja investointeja alueelle!

Kerttu Hakala, Veli Liikanen

Kirjoittajista Hakala on vihreiden edustaja Mikkelin kaupunkikehityslautakunnassa ja Liikanen vihreiden mikkeliläinen kaupunginvaltuutettu sekä kansanedustajaehdokas.