Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Mäntyharjun tilaratkaisut ovat epämääräistä sähläystä

Viime valtuustokauden päätteeksi Mäntyharjun kunnanvaltuusto hyväksyi ylistävin sanoin hankkeen, jonka piti viitoittaa kunnan tilasuunnittelua seuraavan 10–15 vuoden ajaksi. Hankkeeseen osallistettiin kunnan johtoa, omien toimialojensa viranhaltijoita asiantuntijoina ja paikallisten toimijoiden edustajia.

Ohjausryhmän, johon kuuluin luottamushenkilöinä, rooli oli merkittävä. Ajattelin että kerrankin on hanke, johon on luottamushenkilökin pääsee vaikuttamaan alusta asti. Hankesuunnitelma sisälsi ehdotuksia mitä rakennuksia säilytetään, minne kunnan toimintoja sijoitetaan, kustannusarvioita ja vaikuttavuusarviointeja.

Vaan miten sitten kävikään? Valtuustokausi vaihtui, samoin tekninen johtaja. Kalliilla rahalla teetetty hankesuunnitelma heitettiin romukoppaan ja eikä valtuuston tekemää päätöstä kunnioittanut enää kukaan. Nyt sitten ollaan siirtämässä kunnanviraston toimintaa milloin minnekin ja yrittämässä ratkoa tilaongelmaa pala kerrallaan ilman minkäänlaista kokonaissuunnitelmaa.

Surkuhupaisa on ehdotus, että kunnanvirastolle pitäisi tehdä omat tilat jonnekin Tokmannin liepeille. Valtuuston hyväksymässä hankkeessa kunnan viraston toiminnot piti sijoittaa kunnostettavan kirjasto-kouluruokalan yhteyteen.

Mäntyharju on suurissa ongelmissa kiinteistöjensä kanssa. Epämääräisellä säheltämisellä ei saada aikaan muuta kuin kalliita ja toimimattomia ratkaisuja. Miksi siis ensin suunnitella, hyväksyä ja sitten jättää tekemättä? Tätä on syytä miettiä jokaisen niin virkamiesjohdossa kuin luottamushenkilöorganisaatiossa.

Juha Vallin

Kirjoittaja on mäntyharjulainen sitoutumattomien varavaltuutettu.