Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikko | Varusmiespalvelus kuuluu naisillekin

“Naiset eivät kuulu varusmiespalvelukseen, vaan kotiin tekemään ruokaa ja pitämään huolta lapsista” tai “et sinä tule pärjäämään naisena varusmiespalveluksessa” ovat yleisiä lausahduksia, joita kuulee, kun naispuolisena henkilönä kertoo haluavansa mennä varusmiespalvelukseen. Nuo mielipiteet eivät kuitenkaan pidä paikkaansa.

Missä tasa-arvo sukupuolten välillä? Mies olisi muka naista vahvempi ja parempi kaikessa?

Tutkimusten mukaan yksi isoimmista syistä, miksi naiset eivät mene varusmiespalvelukseen, on heidän itseluottamukseksensa menetys. Se johtuu vain siitä, että suurin osa kommenteista ja eleistä kyseistä mielipidettä kohtaan ovat lyttääviä ja vähätteleviä.

Mielestäni naisten aseman pitäisi parantua tässä yhteiskunnassa, sekä heillä pitäisi olla mahdollisuus päästä kokemaan samoja asioita kuin miestenkin. En väitä, etteivätkö jossain muussa maassa voisi asiat olla paljon huonommin tasa-arvon kannalta. Elämme nyt kuitenkin itsenäisessä Suomessa, jossa asiat ovat todella hyvin sekä nainen ja mies ovat suurin piirtein samalla viivalla.

Mielestäni nainen voi myös olla vahvempi kuin mies ja pärjätä sen vuoksi hyvin varusmiespalveluksessa.

Itse tiedän meneväni varusmiespalvelukseen sitten, kun sen aika on, ja toivon, että siihen mennessä myös naisten kutsunnat olisivat pakollisia. Nainenkin voi ihan yhtä lailla puolustaa isänmaataan ja ihan yhtä hyvin kuin miehetkin. Tällä hetkellä elämme vielä tilanteessa, jossa itänaapurimme takia kaikkien täytyy olla osana puolustamassa omaa maatamme.

Tarvitsemme tähän yhteiskuntaan lisää naisia puolustusvoimille näyttämään miehille, että me pystymme samaan kuin hekin.

Ella Hahl

Kirjoittaja on Mäntyharjun yhtenäiskoulun oppilas.