Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikko | Oppitunnit ulos

Mielestäni koulussa voisi pitää enemmän oppitunteja pihalla. Se olisi mukavaa ja samalla saisi raikasta ilmaa. Oppitunteja ei olisi mielestäni pakko pitää paljoa ulkona, mutta olisi mukavaa, jos voitaisiin pitää niitä pihalla vaikkapa silloin, kun on hyvä sää tai pihalla ei ole märkää. Ulos voisi mennä opiskelemaan, jos osaa olla siellä kunnolla eikä lähde leikkimään, haahuilemaan tai katsomaan vain puhelinta ilman opettajan tai valvojan lupaa. Kesällä olisi aivan mainiota pitää oppitunteja ulkona, sillä ulkona on lämmintä ja siellä tarkenee vaikkapa t-paidalla ja shortseilla.

Ulos menemisestä voitaisiin vaikka äänestää luokan kesken. Jos suurin osa luokasta ei tahdo mennä pihalle, niin silloin luokka voi jäädä opiskelemaan sisälle. Voitaisiin myös sopia niin, että ne, jotka tahtovat mennä ulos, saavat mennä ja ne, jotka tahtovat jäädä sisälle, voivat jäädä sinne.

Mielestäni ulkona on mukava työskennellä ja siellä on myös muutenkin vain mukava olla. Ulkona on mukava hakeutua rauhalliseen paikkaan opiskelemaan tai lukemaan vaikkapa puun alle varjoon. Ulkona on välillä rauhallisempaa ja mukavampaa opiskella kuin luokan sisällä.

Ihmisten D-vitamiinin määrä kehossa on alhainen, ja ulkona saat myös auringosta D-vitamiinia, joka voi suojata sinua esimerkiksi syövältä.

Leevi Asikainen

Kirjoittaja on Mäntyharjun yhtenäiskoulun oppilas.