Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Länsi-Savo seuraa vaaleja ja ehdokkaita

Samaan aikaan kuin kansanedustajaehdokkaat ovat käynnistelleet kampanjoitaan, myös Länsi-Savo on aloittanut valmistautumisen. Tarkoituksemme on antaa äänestäjille tietoja ja taustoja äänestyspäätöksen tekemiseen ja ylipäänsä kampanjoiden seurantaan.

Maaliskuun 15. päivä – maalismarkkinoiden aikaan –  järjestämme kauppakeskus Stellassa suurimmille puolueille yhteisen vaalitentin, joka striimataan verkkoon.

Tällä viikolla aloitimme ehdokkaiden haastattelut. Kutsuimme kaikki levikkialueemme ehdokkaat videoitavaan ehdokastenttiin. Nämä julkaistaan maaliskuun alussa.

Maaliskuun alkupuoliskolla julkaisemme gallupin, jossa selviää eri puolueiden kannatus Kaakkois-Suomessa. Tulossa on tuttuun tapaan myös vaalikone.

Mielipidesivu on auki ehdokkaiden mielipiteille aina vaalien aluspäiville asti. Etusija on paikallisilla, kuten on muutenkin linjamme mielipidekirjoituksissa.

Pyrimme antamaan tilaa tasapuolisesti eri puolueille ja ehdokkaille. Kaikki tarjottavat kirjoitukset eivät silti mahdu lehteen, sillä etenkin aivan vaalien alla halukkaita on niin paljon.

Länsi-Savo on puolueisiin sitoutumaton lehti. Vaaliuutisoinnissa tämä näkyy niin, että emme asetu minkään puolueen tai kenenkään ehdokkaan taakse. Pyrimme antamaan eri suuntauksille huomiota tasapuolisesti.

On silti hyvä muistaa, että journalismissa reiluutta ei voi mitata palstamillimetreillä tai kuvien koolla. Eri asioilla on erilaisia uutisarvoja, ja ne vaikuttavat kaikkiin valintoihimme myös vaalien alla.

Esimerkiksi ministerin tai puoluejohtajan puheilla on erilainen painoarvo kuin kuntapoliitikon puheilla. Ja silläkin on eroa, edustaako puhuja suurta puoluetta vai mikropuoluetta.

Länsi-Savo on Mikkelin ja Pieksämäen seudun asukkaiden lehti. Siinä emme ole puolueettomia.

Me toivomme, että mahdollisimman moni äänestäjä löytäisi hyvän ehdokkaan omalta alueelta. Näin saisimme äänemme kuuluviin eduskunnassa sillä painoarvolla, joka meille kuuluu.

Mikkelin ja Pieksämäen seuduilta on nyt tiedossa 30 eri puolueiden kansanedustajaehdokasta. Jonkun verran vielä odotellaan lisää nimiä, etenkin pienemmistä puolueista.

Aikaa ehdokashankintaan on enää vajaat kaksi viikkoa. Ehdokaslistat pitää toimittaa vaalipiirilautakunnalle viimeistään tiistaina 21. helmikuuta kello 16.

Vaalien varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 2. huhtikuuta.

Kirjoittaja on Länsi-Savon vastaava päätoimittaja.