Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sano se | "Suomenkieli on totisesti rappeutumassa: englantia tungetaan joka paikkaan"

Suomen kielen rappio, lääkärivaje ja kaavoitus ovat tällä kertaa tekstaripalstan aiheina.

Nimimerkille "mietin vaan": satuitko tietämään, suurin osa kaupan alalla tekee 30h työviikkoa. Ei pienellä palkalla osteta sen enempää kuin opettajat tai sairaanhoitajatkaan. Se niistä hyvistä hlökunta-eduista.

Osuuskaupan osa-aikainen myyjä

Länkkärissä oli muutama päivä sitten nimimerkillä "Kielipoliisi" mielipide, joka osui ja upposi! Suomenkieli on totisesti rappeutumassa: englantia tungetaan joka paikkaan (esim. firmojen nimet), genetiiviä/ inessiiviä ei haluta tai osata käyttää. Urheiluselostajien kielenhallinta pitäisi testata ennenkuin päästetään heidät Yleen tai Maikkariin hommiin. Myös poliitikkojen ja muiden julkkujen suomenkieli on usein onnetonta: kohtuullinen ja kohtalainen sekoitetaan jne.

Niinku, niinku, niinku

Nimi ei hoitoa pahenna: Eloisalle tiedoksi, että hyvin on hoidettu ja vielä iloisella mielellä. Että siitä kiitokset!

Salaviisas

Toisin kuin nimimerkki "Mikkelin tauti" väittää, ei mikkelissä ole liikaa lääkäreitä. Lääkärivajeen takia ei aikojakaan ole saatavilla. Myös Eloisan kotiin annettavien palveluiden saamista ja niiden hakemista olisi helpotettava. Ei meillä kaikilla apua tarvitsevilla ole varaa käyttää yksityisiä palveluntuottajia.

Väsynyt

Vanhamäentie on karmeassa kunnossa. Urat on niin syviä, että auto lähtee helposti luisuun. Katsokaa vaikka jälkiä penkassa.

Hengenlähtö lähellä

Mikkelin kaupungin toimintaa on muun muassa tällä palstalla arvosteltu kun erään lomarakennuksen muuttamista jatkuvasti asuttavaksi ei ole hyväksytty. Kaupungin maapoliittinen ohjelma ei vaikutukseltaan ohita voimassa olevaa kaavaa. Kaavasta poikkeaminen ja siihen luvan antaminen vaatii aina erityisen syyn. Nämä seikat näyttävät helposti unohtuvan kun asia liippaa läheltä itseä.

Malttia ja harkintaa

Soitin 116117 tarkoituksena mennä sairaalan päivystykseen. Valitsin takaisinsoiton. Lopulta tuli soitto Etelä-Suomen hyvinvointi alueelta. Meni pari tuntia kaikkine sekoiluineen. Eikö tätä ajanvarausta saada koskaan kuntoon.

Ihmetyttää

Kaikenlainen niuhottaminen alkoi Essoten päihdepalvelu- ja mielenterveyspuolen työntekijöitä kohtaan jo vuoden 2017 aikoihin, kun uusi johto astui remmiin, työilmapiiri kiristyi, työntekijöiden hyvinvointi oli koetuksella, mitä lisäsi vielä silloinen hallitus kikysopimuksineen, tämä kahvinkeitinsoppa taitaa olla vain jatkoa sille, ymmärrän, että työntekijöiden, joiden pitäisi auttaa potilaiden hyvinvointia, pinna kiristyy ja työviihtyvyys kärsii, muistakaa ainakin äänestäessä, että sydän on vasemmalla. Jaksamista ja tsemppiä teille kaikille hoitotyön raatajille.

Eläkeläinen

On todella ihmeellistä miten lakkoileva porukka aiheutta isänmaalle miljoonavahingot päivässä estämällä tavaraliikenteen satamissa. Hävettävää touhua.

HHTM

Surkuhupaisaa, kahvinkeitin keikkuu jäävuoren huipulla. Nyt on johdon aika arvioida asenteitaan ja asemaansa. Hoitajia ei ole enää jonossa tulossa vastaamaan kasvavaan tarpeeseen.

Tylyn johtamisen takia työpaikkaa vaihtanut

Nyt jo omistusasuntoihinkin tehdään ns. "remontteja" ikkunoihin, kaameita luukkuja joista vetää koko ajan aivan hirveesti. Sanoisin,asukaa "luukun" keksijät ja laittajat näissä asunnoissa yks talvi, ni eiköhä vähempikin raitis ilma riitä sen jälkee. Tähä muutos tultava, ei omistusasunnosta pois voi ja vuokra asunnoissakin tää iso ongelma.

Hys hys