Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Saimaalle verkkokalastuskieltoa vaativat ovat tekopyhiä

Olemme lehdistä lukeneet vihreitten vaatimukset Ohisalon johdolla saada aikaan totaaliset kiellot verkkokalastukseen Saimaalle. Heille ei riitä rajoitukset pyyntivälineiden rakenteisiin ja verkkopyyntiaikoihin.

Kun norpansuojelu on saanut uskonnollisen liikkeen muotoja, niin sen itse esittämien vaatimusten toteuttaminen pitää aloittaa liikkeen jäsenistä. Monella esimerkiksi lumikola on sen ainoan kerran talvessa käsissä kolatessaan tekopesiä, mutta näin toimitaan, kun uskonto vaatii.

Miten on norpan suojelijoiden vaatimusten uskottavuuden laita verkkokalastuskiellon kohdalla. Kokemuksen perusteella heistä aika suuri osa, jopa puuhamiehet ja suojelu-uskon levittäjät, ovat verkkokalastajia syksyisin ja talvisin. Heidänkin verkot ovat juuri niitä, jotka Ohisalo kumppaneineen vaatii kiellettäviksi. Tässä paljastuu vaatimusten tekopyhyys. Suojelijoiden on laitettava ensin oman pesän kuntoon ja aloittaa kiellon toteuttaminen omassa piirissä.

Kieltovaatimusviesti on edellä mainitun perusteella myös viherpesua. Se on äänien kalastusta heiltä, jotka tuskin ovat Saimaalla käyneet tai tuntevat asumisen ja kalastuksen kulttuuria. Heille norppa on tuttu vain kuvista ja live-kamerasta. Suojelu on välttämätöntä keinoista ja vaikutuksista välittämättä. Hellyttävä kuva ja video kuutista ratkaisee, ketä äänestän. Heihin tuo viesti uppoaa, kun toimenpiteet eivät kosketa itseä. Mutta he eivät tiedä, että uskonveljet Saimaalla tekevät syntiä ja kalastavat verkoilla.

Martti Laine

Kirjoittaja on puumalalainen perussuomalaisten kunnanvaltuutettu sekä kunnanhallituksen ja teknisen lautakunnan jäsen.