Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Pankin toiminta Lukashenkan ja Putinin pelikirjasta

Monet tuttavani ihmettelevät sitä, että arvostelustani huolimatta olen yhä osuuspankin asiakas. Perustelu käy ilmi otsikosta: olen pankin omistaja-asiakas, ja omistamansa toimintaan saa suhtautua myös kriittisesti.

Lukashenkan pelikirjan mukaan kannattaa olla polvillaan Putinin Venäjän edessä. Suur-Savon Osuuspankin johto oli kontallaan Kuopion suuntaan. Porstuaan pääsyä auttoi lavroveina ja medveneveinä toiminut pankin höynäytetty luottamushenkilöjohto.

Putin määrää taiteilijat ja urheilijat laulamaan laulujaan, ja osuuspankin johto pani henkilökuntansa tekemään samoin. Mutta sen lauluja lauluja laulat, kenen leipää syöt. Pankkivirkailijoita ei siis sovi sättiä johdon hölmöilystä.

Pankin ylimmät päättäjät olivat kuitenkin kuin Ukraina: se ei taipunut, ja huviretki Kuopioon jäi toteutumatta.

Putin on maalannut itsensä nurkkaan. Osuuspankin johto eristi itsensä asiakkaista ja pyörii nyt Mikkelin torin kupeessa.

Sähköinen asiointi voi tuottaa vaikeuksia meille ikääntyville, joiden lapsuudessa viestittiin savumerkein tai käymällä kylillä. Lapset ja lastenlapset voivat olla avuksi, mutta aina he eivät asu naapurissa.

Olimme hyväuskoisina ajatelleet, että saamme viettää säällisen ehtoon ennen siirtymistämme sateenkaaren tuolle puolen. Me kuitenkin rakensimme aika paljon tätä nykyistä hyvinvointia. Pankki päätti kuitenkin toisin.

Yhä paremmin olen alkanut ymmärtää niitä ykkösvitjassa olevia juvalaisia luottahenkilöitä, jotka haluavat kunnan eroavan kaikesta yhteistyöstä Suur-Savon Osuuspankin kanssa.

Ari Rautio

Kirjoittaja on sosiaalidemokraattinen Juvan kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja.