Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kirjastotoimen alasajo

Surullisena seuraan kirjastotoimen alasajoa ja valtuutettujen päätöksiä kuntalaisia kuulematta tässä lehtilukusaliin kohdistuvan remontin osalta. Lehtilukusali pienenee oleellisesti (40 prosenttia) ja tämä ei ole muka iso muutos.

Myös lukusalin hiljaisuus ja rauha on mennyttä tämän tilamuutoksen myötä. Kaupunkikehityslautakunta siunasi 7.3. tämän järjettömän päätöksen ja rahat otetaan jo ennestään kasvavasta rakennusten korjausvelasta. Mielenkiintoista on, että tästä budjetista unohtui kustannukset Miksein siirrosta virastotalon tiloihin ja nehän ovat merkittävät, satatuhatta euroa ei siihen riitä.

Nyt luvut julki näiden kustannusten osalta. Päätös lautakunnassa tehtiin ilmeisen tarkoituksellisesti niin sanotusti unohtamalla puolet remontin kustannuksista. Tyypillistä Mikkelin päätöskulttuuria, jossa kuntalaiset ovat sivuseikka.

Kaupunkikehitysjohtaja esitti aiemmin haastattelussa säästöksi kuusi tuhatta euroa kuussa. Tällä laskuopilla säästöksi saatiin sata tuhatta euroa täksi vuodeksi ja sata tuhatta euroa vuodelle 2024.

Jokin tässä nyt ei täsmää. On uskomatonta,että Elon laskuoppi on jäänyt sisäistämättä. Eipä tarvitse ihmetellä kaupungin taloustilannetta, kun katsoo näitä päätöksenteon mutu-laskelmia.

Lehtilukusalin pilkkomisesta on tullut selvästi jollekin taholle oikea arvovaltakysymys,kuntalaisia kuulematta.

Tiina Väisänen

Kirjoittaja on mikkeliläinen.