Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kaupunginorkesteria kannattaa tukea

Työpaikallani Saimaanharjun palvelukeskuksessa kävi Mikkelin kaupunginorkesteri pitämässä konsertin palvelukeskuksen asukkaille. Ahtaissa tiloissa tunnelma oli tiivis, tiiviimpi kuin avarassa huippuhyvin ilmastoidussa konserttisalissa. Monisairaat, muistiongelmaiset asukkaat jaksoivat kuitenkin keskittyä lähes tunnin mittaiseen konserttiin. Ja muusikot pistivät esiin parastaan! Monesti elitistiseksikin sanotun niin sanotun korkeakulttuurin edustajat tekivät sosiaalista työtä parhaimmillaan ja onhan musiikin hoitava vaikutus tunnistettu jo pitkään.

Musiikkia tulee toki radiostakin ja levyltä, mutta monin tavoin sykähdyttävämpää ja nautinnollisempaa oli sairaille, monin tavoin raihnaisille ja haavoittuneille ihmisille omin silmin nähdä ja havaita elävää musiikkia. Vieläpä tyylikkäästi pukeutuneiden, arvokkaasti ja kunnioittavasti käyttäytyvien ihmisten esittämänä, kuin parhaassa juhlasalissa ikään. Voin hyvin kuvitella, että moni nyt konsertissa olleista ei ollut vastaavassa aiemmin ollutkaan.

Mielestäni Mikkelin kaupunginorkesteria kannattaa tukea myös julkisin varoin. Todistetusti se on osa hyvää elämää jopa kaikkein heikoimmassa asemassa oleville.

Olli Ylönen

Kirjoittaja on lähihoitaja ja Mikkelin kristillisdemokraattien paikallisosaston puheenjohtaja.