Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Etelä-Savossa – Yli 20 hengen yleisötilaisuudet on edelleen kielletty

Alle 20 henkilön yleisötilaisuuksia voi järjestää, mutta Itä-Suomen aluehallintovirasto suosittelee välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia.

Itä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa kokoontumisrajoituksia. Yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on edelleen kielletty. Määräys koskee kaikkia Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon kuntia.

Aluehallintoviraston mukaan rajoitukset ovat edelleen välttämättömiä epidemiatilanteen rauhoittamiseksi. Rajoitukset ovat voimassa 22. helmikuuta saakka.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää alle 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia noudattamalla tarkasti turvaetäisyyksiä ja hygieniakäytäntöjä.

Aluehallintovirasto suosittelee kuitenkin painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää.

Huolta aiheuttaa muuntunut koronavirus

Rajoitusten jatkamisen tavoitteena on ennakoivasti ehkäistä alueella koronaviruksen leviämistä ja tartuntatautitilanteen pahenemista. Aluehallintovirasto muistuttaa, että joukkoaltistumisten ja taudin leviämisen riski on erityisen suuri kaikissa tilanteissa, joissa suuri joukko ihmisiä kokoontuu ja voi päätyä lähikontaktiin keskenään.

Huolta aiheuttaa erityisesti muuntunut koronavirus, joka voi aiheuttaa selvästi aiempaa nopeammin leviävän epidemian ja vaarantaa terveydenhuoltojärjestelmän kantokyvyn. Ellei torjuntatoimia jatketa, epidemiatilanteen äkillinen heikentyminen on mahdollista koko maassa. Rajoitukset purevat, mutta hyväkin tilanne voi muuttua nopeasti ja rajoitusten jatkaminen Itä-Suomessa on välttämätöntä, aluehallintovirasto perustelee.

Itä-Suomen aluehallintovirasto seuraa tilannetta tarkasti. Jos epidemiologinen tilanne muuttuu, aluehallintovirasto arvioi kokoontumisia koskevaa rajoituspäätöstä uudestaan.