Valona-vanhuspalveluissa kuoli seitsemän asukasta koronaan viikon aikana – Tiukat rajoitukset jatkuvat Pieksämäellä

Kaupungin mukaan Pieksämäellä jylläävää koronaepidemiaa ei ole tiukoista rajoitustoimista huolimatta saatu kuriin.

Valona vanhuspalvelun koronatartunnat. Koronavirustartunnan on saanut 18 asukasta ja 24 työntekijää Valona-vanhuspalveluissa Pieksämäellä. Jaana Virtanen

Tiina Knaappila

Valona-vanhuspalvelujen asumisyksikössä Pieksämäellä koronaan on kuollut seitsemän asukasta. Pieksämäen kaupunki ja Kirkkopalvelut ry kertovat asiasta tiedotteissa.

Valona-vanhuspalvelut kuuluu Kirkkopalvelut-konserniin.

Vanhukset ovat kuolleet koronaan viikon aikana. Ensimmäinen kuolintapaus asumispalveluyksikössä todettiin maanantaiyönä 14. joulukuuta.

Kaikkiaan tartunnan asumispalveluyksikössä on saanut 19 ikäihmistä ja 28 työntekijää. Osa sairastuneista asukkaista on aloittanut koronan jälkeisen kuntoutuksen, osa ei ole saanut oireita missään vaiheessa. Valonassa ollaan tiedotteen mukaan palaamassa pikkuhiljaa kohti tavallista arkea.

Toistaiseksi viimeinen asukastartunta on löytynyt sunnuntaina 13. joulukuuta. Viimeiset tartunnat työntekijöillä todettiin torstaina 17. joulukuuta ja perjantaina 18. joulukuuta.

Kaupunki testaa Valonan asukkaat ja henkilökunnan seuraavan kerran huomenna.

Valona-vanhuspalveluissa on kaikkiaan 65 tehostetun palveluasumisen hoitopaikkaa ja henkilökuntaa yli 40.

Viime viikolla yli 40 tartuntaa

Kaupungin mukaan Pieksämäellä jylläävää koronaepidemiaa ei ole tiukoista rajoitustoimista huolimatta saatu kuriin. Paikkakunnalla on todettu edelleen suuri määrä tartuntoja.

Kaupungin koronatilanne on edelleen leviämisvaiheessa. Pelkästään viime viikolla Pieksämäeltä löytyi yli 40 tartuntaa. Viikonloppuna tartuntoja löytyi kuusi eikä kaikkien lähdettä ei ole vielä saatu selvitettyä.

Pieksämäen kaupungin perusturvalautakunta kokoontui maanantaina ja päätti jatkaa entisiä rajoitustoimia ja -suosituksia.

Perusturvalautakunta kieltää Pieksämäellä sekä sisällä että ulkona järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkeä. Kielto on voimassa 4. tammikuuta saakka.

"Hetken näytti jo valoisammalta"

Kaupungin palveluista suljettuna ovat edelleen kulttuurikeskus Poleeni, nuorisotilat, ohjaamo Pientare, Veturitori ja Joulumaa, liikuntatilat ja jäähalli.

Lasten harrastustoiminta on pysäytetty sekä Latomon ja Kanttilan palvelupisteet suljettu.

Kirjastot jatkavat uloslainausta 4. tammikuuta saakka.

Asiakkaita ei päästetä kirjastojen tiloihin.

– Hetken tilanne näytti jo valoisammalta, mutta virus pääsi leviämään tiukoista suojautumistoimenpiteistä ja rajoituksista huolimatta, Pieksämäen kaupungin vt. johtava ylilääkäri Aino Rubini sanoo tiedotteessa.

– Nautitaan rauhallisesta joulusta ja vuodenvaihteesta oman perheen kanssa kotona ja ulkoillen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka