Metsäteollisuus irtautuu työehtosopimuksista – Neuvottelut yritysten ja henkilöstön välille

Nykyiset sopimukset ovat voimassa 15-27 kuukautta.

Metsäteollisuus ry irtautuu työehtosopimustoiminnasta ja neuvottelut työehdoista siirretään yritysten ja henkilöstön välillä käytäviksi. Metsäteollisuus ry:n hallitus päätti asiasta tänään, kertoi hallituksen puheenjohtaja Ilkka Hämälä tiedotustilaisuudessa.

– Sääntömuutoksen jälkeen Metsäteollisuus ry ei enää neuvottele työehdoista, Hämälä sanoi.

Hämälän mukaan toimialan nykyiset työehtosopimukset ovat voimassa sopimusalasta riippuen 15–27 kuukautta. Metsäteollisuus ry vastaa voimassa oleviin työehtosopimuksiin liittyvistä velvoitteista ja jäsenneuvonnasta työehtosopimusten päättymiseen saakka.

Hämälän mukaan sopimukset päättyvät aikaisintaan ensi vuoden lopussa tai viimeisimmät 2022 lopussa.

– Muutos toteutetaan tämän siirtymäkauden aikana, jotta yrityksillä ja henkilöstöllä on riittävä aika valmistautua tähän uuteen neuvottelumalliin.

Jokainen yritys luo yrityskohtaiset neuvottelukäytännöt itse. Hämälän mukaan yritykset kunnioittavat ammattiyhdistysliikkeen oikeutta sopia ja ay-liikkeen jäsenten oikeutta järjestäytyä omista lähtökohdistaan.

– Muutoksen myötä vastuu palkoista ja työehdoista sopimisesta siirtyy sinne, missä on myös vastuu liiketoiminnan kehittämisestä, yrityksiin ja yritysten henkilöstölle eri puolelle Suomea.

Tarvittavat muutokset yhdistyksen sääntöihin valmistellaan yhdistyksen 25. marraskuuta pidettävän syyskokouksen päätettäväksi, jossa hallituksen linjaus toteutetaan.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka