Essotelta uusia rajoituksia: Ei yli 50 hengen kokoontumisia, ravintoloille suositus sulkea kello 24 – Alueella on nyt suhteellisesti eniten koronaa koko Suomessa

Santeri Seppälä toivoo vanhempien rajoittavan nuorison vapaamuotoista kokoontumista.

Essoten terveyspalvelujen johtajan Santeri Seppälän mukaan laajoja joukkoaltistumisia ei saisi enää tulla. Arkistokuva. Taru Hokkanen

Elina Keskitalo

Essoten hallitus linjasi uusista koronarajoituksista maanantaina iltapäivällä.

Essote kieltää Mikkelin koko kaupungin alueella ajalla tiistaista 15. syyskuuta maanantaihin 21. syyskuuta kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.

Kielto koskee sekä sisä- että ulkotiloissa pidettäviä kokouksia, Essote kertoo tiedotteessaan.

Samalla Essoten hallitus suosittelee koko Mikkelin kaupungin alueella oleville ravintoloille ja anniskelupaikoille aukiolon rajaamista kello 24:ään samalle aikavälille.

Essoten terveyspalvelujen johtajan Santeri Seppälän mukaan nyt on tärkeää rajoittaa viikoksi mahdollisia joukkoaltistumisen paikkoja.

– Elinkeinoelämän kannalta olisi todella huono vaihtoehto, jos kriisi taas pitkittyy.

Essoten alueella on nyt suhteellisesti eniten koronatartuntoja koko maassa. Koronatartuntoja on viime viikolta kertynytalueelta kaikkiaan 32.

Altistuneita ja siten karanteeniin määrättyjä on Mikkelissä noin 500. Essoten mukaan lisää karanteenimääräyksiä on näköpiirissä.

Tartuntaketjuja on Essoten alueella kaksi.

Nuorison kokoontumisia syytä rajoittaa

Essoten jäljityskapasiteetti on joutunut äärirajoille, koska altistuneita on tullut niin paljon.

– Pystymme pitämään taudin leviämisen vielä aisoissa, mutta ainakaan laajoja joukkoaltistumisia ei saisi enää tulla. Muuten terveydenhuollossa tulee suuria vaikeuksia, Seppälä sanoo tiedotteessa.

Hän toivoo vanhempien rajoittavan myös nuorison vapaamuotoista kokoontumista, koska tauti leviää nyt nimenomaan nuorison keskuudessa ja osa tartunnan saaneista on oireettomia.

Sairaalaparkin putki menee kiinni

Essote pyrkii nyt kaikin tavoin suojaamaan omia työntekijöitään. Yksi suojaustoimenpiteistä on, että Sairaalaparkista Mikkelin keskussairaalalle tuleva putki menee kiinni keskiviikosta 16. syyskuuta lähtien.

Sairaalaparkkiin pysäköineiden matka pitenee loppuviikoksi useita satoja metrejä, sillä Pirttiniemenkadun kevyenliikenteen väylä on poikki kaivuutyön takia välillä Mannerheimitie-ambulanssiramppi. Essote suosittelee sairaalaan tulijoille pysäköintiä Porrassalmenkadun suunnalle keskiviikosta loppuviikon ajan.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka