Kesko takoi koronakeväänä ennätystuloksen – Rakentamisen kauppa kävi Etelä-Savossa todella hyvin

Esimerkiksi paljuja ja porealtaita myytiin Mikkelin K-raudassa hyvin tänä keväänä. Kuvassa K-raudan myyjä Santeri Lehikoinen. Taru Hokkanen

STT ja Suvi-Tuulia Palvaila

Päivittäistavarakauppa Keskon vertailukelpoinen liikevoitto oli huhti–kesäkuussa 155,2 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna samaan aikaan oli 122,5 miljoonaa euroa. Liikevaihto oli 2 815 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna oli 2 781 miljoonaa euroa.

Pääjohtaja Mikko Helanderinmukaan Keskon toisen vuosineljänneksen tulos oli ennätyksellinen. Helanderin mukaan Keskon myynti oli vahvaa päivittäistavarakaupassa sekä rakentamisen ja talotekniikan kaupassa, mutta laski autokaupassa.

Ruoan vähittäismyynti kasvoi Keskossa huhti–kesäkuussa yli 12 prosenttia. Erityisen rivakasti kasvoi ruoan verkkokauppa, missä Kesko arvioi onnistuneensa kilpailijoitaan paremmin. Kesäkuussa Keskon ruoan verkkokauppa kasvoi vuositasolla yli 500 prosenttia.

Etelä-Savossa K-ryhmän myynti kasvoi tammi-kesäkuussa yhteensä 7 prosenttia ollen 107,2 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi Etelä-Savossa 31,3 miljoonalla eurolla, joka on 8,6 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Päivittäistavarakaupan myynti nousi maakunnassa plussalle 6,4 prosenttia, 75,9 miljoonaan euroon.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka