Kuljetukset haittaavat särkien hyötykäyttöä — Mikkeliläiset ravintolat käyttävät särkikaloja vaihtelevasti

Särkikalan tarjonta ei vastaa kysyntää. Nostetta särkikaloista -hanke tähtää särkikalalajien täysmittaiseen hyötykäyttöön. Hyötykäytön suurin yksittäinen ongelma on kuljetuksista syntyvät kustannukset.

Kotimaisen järvikalan kysyntä on kasvanut esimerkiksi mikkeliläisissä ammattikeittiöissä. Myös särjen, lahnan ja muiden särkikalojen kysyntä on nousussa, mutta tarjontaa ei ole riittävästi.

Lue lisää aiheesta

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Länsi-Savon sisällöt.

Tilaa 3 kk 4 €/kk Tilaa 6 vk 3,50 €/vk

Digitilauksen sisältö

  • Lansi-Savo.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Esaimaa.fi-, Ita-Savo.fi-, Kouvolansanomat.fi- ja Kymensanomat.fi-verkkopalvelut, näköislehdet ja sovellukset
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi