Tulevaisuuden navetassa saattaa porista keinolihatankki — Hanna Tuomisto tutkii, miten ruokaa voitaisiin tuottaa nykyistä kestävämmin

Hanna Tuomisto kiinnostui lukioikäisenä ympäristökysymyksistä. Sittemmin tie vei tutkimaan muun muassa keinolihan ympäristövaikutuksia. Nykyinen pesti on Mikkelissä, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutissa, jossa Tuomisto tutkii kestävää ruuantuotantoa.

Ihmiskunta himoitsee lautaselleen yhä enemmän kotieläintuotteita, kun väestö kasvaa ja vaurastuu. Maapallon resurssit eivät kuitenkaan tahdo kestää lisääntyvää lihan ja maitotuotteiden kysyntää.

Haluatko lukea koko jutun?

Tutustu digiin 2 vk maksutta ja pääset lukemaan kaikki Länsi-Savon sisällöt.

Tutustu 2 vk maksutta! Tilaa 2 vk maksutta + 8 vk 2,50 €/vk

Digitilauksen sisältö

  • Lansi-Savo.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Esaimaa.fi-, Ita-Savo.fi-, Kouvolansanomat.fi- ja Kymensanomat.fi-verkkopalvelut, näköislehdet ja sovellukset
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi