Paikallisissa some-puskaradioissa saattaa lokakin lentää — Minua saa haukkua ihan vapaasti, sanoo Mäntyharju-foorumin ylläpitäjä

Eläkkeellä oleva toimittaja Jari Nykänen on kotoisin Lahdesta. Mäntyharjuun 2010-luvulla muutettuaan hän perusti Facebookiin Mäntyharju-foorumiin.

Taas on näköjään tullut jotain kaupallisia ilmoituksia, puhelee Mäntyharju-foorumin perustaja ja ylläpitäjä Jari Nykänen. — Tämä on käytännössä melkein ainoaa moderointia, mitä joutuu tekemään. Niin sanottuja sosiaalisen median puskaradioita tuntuu syntyvän yhä pienempien yhteisöjen, kuten kaupunginosien tai kylien ympärille. Ihmiset kohtaavat harvemmin esimerkiksi kylätapahtumissa, mutta nettikeskustelut ovat sitäkin vireämpiä. Suurin piirtein kaikissa some-porukoissa on joku, joka valvoo keskustelua. Valvonta tosin on hyvin kirjavaa. — Minä olen varmaan yksi vapaammista ylläpitäjistä ja sallin melko paljon. Mutta kun ärähdän, niin yleensä asia uskotaan heti, Nykänen kuvailee tyyliään. Rajan hän vetää kiusaamiseen, etenkin silloin kun se tapahtuu porukalla sellaista yksittäistä henkilöä kohtaan, joka ei pysty puolustautumaan ilkeyksiltä.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Länsi-Savon sisällöt.

Tilaa 3 kk 4 €/kk Olen jo tilaaja