Lahopuun häviäminen metsistä on saanut hömö- ja töyhtötiaisten kannan pienenemään vauhdilla — Pöntöistäkin on apua vain satunnaisesti
Lahopuun määrä Suomen talousmetsissä on vähentynyt murto-osaan takavuosiin verrattuna. Hömö- ja töyhtötiaiset haluavat kovertaa itse kolonsa lahopuuhun. Sen sijaan tali- ja sinitiainen ovat hyötyneet ihmisten avusta.
Talvisessa metsässä laiduntava tiaisparvi on varmasti monelle tuttu näky. Parven rungon ovat aina näihin päiviin saakka muodostaneet niin sanotut metsätiaiset eli hömö- töyhtö-, ja kuusitiaiset. Mukana on usein myös taajamissa pesiviä talitiaisia ja jokunen puukiipijäkin.
Kirjautuneille
Tämä juttu on maksuton
Pääset lukemaan jutun kirjautumalla tai luomalla maksuttoman tunnuksen.