Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansainvälisyyttä, korkeakouluyhteistyötä ja parempaa ohjausta ja tukea — tällainen on suomalainen lukio muutaman vuoden kuluttua

Lakiesitys uudistuvasta lukio-opetuksesta on parhaillaan lausuntokierroksella. Jos laki toteutuu, uudet opetussuunnitelmat otetaan käyttöön syksyllä 2021.

Suomalainen lukio muuttuu yleissivistävämmäksi ja kansainvälisemmäksi. Se integroituu paremmin ympäröivään yhteiskuntaan, valmentaa jatko-opintoihin sekä tukee opiskelijaa. Tämä ja paljon muuta sisältyy opetus- ja kulttuuriministeriön luonnokseen uudesta lukiolaista. Lausuntokierroksella olevaan lakiin pohjautuvat opetussuunnitelmat on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2021. Esityksen mukaan lukiossa siirrytään korkeakoulujen malliseen opintopistejärjestelmään. Oppimäärä säilyisi kolmivuotisena. Myös opetuksen määrä säilyisi ennallaan. Oppiaineisiin ei esitetä muutoksia. Pakollisten aineiden määrä säilyisi entisellään, samoin lukion yleissivistävyyden periaate. Opintopistejärjestelmässä oppiaineista pystytään kuitenkin rakentamaan teemaan tai ilmiöön syventyviä kokonaisuuksia. Tällä pyritään siihen, että nippelitiedon asemesta opiskelija osaa yhdistellä asioita ja oppii asiakokonaisuuksia.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Länsi-Savon sisällöt.

Tilaa 6 kk 4,90 €/kk Tilaa 2 kk 14 €/kk

Digitilauksen sisältö

  • Lansi-Savo.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Esaimaa.fi-, Ita-Savo.fi-, Kouvolansanomat.fi- ja Kymensanomat.fi-verkkopalvelut, näköislehdet ja sovellukset
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi