Pieksämäellä on asetettu 70 henkilöä karanteeniin alkuviikon koronatartuntojen seurauksena

Pieksämäen koronatilanne on hallinnassa ja mahdolliset altistumiset on saatu rajattua, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Pieksämäellä 75 vuotta täyttäneiden koronarokotusten sähköinen ajanvaraus avautui jo, puhelinajanvaraus avautuu ensi tiistaina. Kuvituskuva. Elisa Nuutinen

Kanerva Jalarvo

Pieksämäellä on asetettu 70 paikkakuntalaista karanteeniin alkuviikosta todettujen koronatartuntojen vuoksi.

Pieksämäen kaupungin tiedotteen mukaan nyt karanteeniin asetettujen joukosta saattaa ilmetä jatkotartuntoja tämän ja ensi viikon aikana. Tilanne on kuitenkin hallinnassa ja mahdolliset altistumiset on saatu rajattua.

Tiedotteen mukaan Pieksämäellä ei ole julkisia altistumispaikkoja tällä hetkellä, ja altistuneet on pystytty jäljittämään tarkasti.

– Jos julkisia altistumispaikkoja ilmenee, tiedotamme niistä mahdollisimman pikaisesti, tiedotteessa sanotaan.

Mahdolliset altistumispaikat listataan Pieksämäen kaupungin nettisivuille.

75 vuotta täyttäneiden sähköinen ajanvaraus rokotuksiin avautui jo

Pieksämäen kaupungin tiedotteen mukaan 75 vuotta täyttäneiden koronarokotusten sähköinen ajanvaraus avattiinkin jo tänään perjantaina, aiemmista tiedoista poiketen. Puhelinajanvaraus 75 vuotta täyttäneille, heidän iäkkäille (yli 70-vuotiaille) puolisoille sekä samassa taloudessa asuville omaishoitajille avautuu aiemman tiedotuksen mukaisesti tiistaina 23. maaliskuuta kello 9.

Rokotetta ei voi valita, vaan se määräytyy sillä hetkellä tarjolla olevan rokotteen mukaan. Rokote voi olla mikä vain käytössä olevista rokotteista.

– Suosittelemme hyvin vahvasti pieksämäkeläisiä ottamaan minkä tahansa koronarokotteen heti omalla vuorolla, tiedotteessa sanotaan.

Näin ajanvaraus koronarokotuksiin toimii

Sähköinen ajanvarauslöytyy osoitteesta: https://sote.easiointi.fi/pieksamaki-te/easiointi/app?lang=fi&view=

Ajanvaraukseen tarvitset verkkopankkitunnukset. Sähköisestä ajanvarauksesta ajan voi varata vain itselleen.

Ajanvarausnumero on 015 788 4430. Puhelinajanvaraus on avoinna tiistaista perjantaihin kello 9–13, ja se toimii takaisinsoittona. Järjestelmä siis rekisteröi saapuneen puhelun ja terveyskeskuksesta soitetaan takaisin.

Palvelussa voi olla ruuhkaa ja puhelua voi joutua odottamaan pari arkipäivää. Puheluita ei soiteta viikonloppuisin.

Pieksämäen väestöstä on rokotettu 14,1 prosenttia

Tiedotteessa kerrotaan, että Pieksämäellä on luvattu rokotteita saapuvaksi reilummin viikosta 14 alkaen. Rokotusten pitäisi siis edetä hyvin.

Tällä hetkellä Pieksämäen väestöstä on rokotettu 14,1 prosenttia. Koko Essoten sairaanhoitopiirin alueella ensimmäisen rokotteen on saanut 14,4 prosenttia.

Koko Suomen koronarokotusten edistymistä voit seurata Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) nettisivuilta.

Astra Zenecan keskeytys vaikuttaa myös Pieksämäellä

THL on tänään päättänytkeskeyttää Astra

Zenecan rokotteen käytön ainakin 29. maaliskuuta saakka, mikä vaikuttaa Pieksämäen rokotuksien etenemiseen. Asiasta tiedotetaan, kun vaikutukset ovat tiedossa.

Astra Zenecan rokotusajan varanneisiin ollaan Pieksämäen kauungin tiedotteen mukaan yhteydessä terveyskeskuksesta heti alkuviikosta.

Uutiseen on lisätty kello 18.06 Astra Zenecan keskeytys.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka