Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueelta löytyi viikonlopun aikana 11 uutta koronatartuntaa – Tartuntoja ilmeni Mikkelissä, Puumalassa ja Mäntyharjussa

Karanteenimääräyksiä pitää noudattaa tarkasti koko karanteenin ajan, sillä tauti voi puhjeta myös karanteenin loppupuolella, lääkärit muistuttavat.

Viikonlopun aikana löytyi kaikkiaan 11 positiivista koronatestien tulosta Essoten alueelta. Näistä yhdeksän tapausta ilmeni Mikkelissä. Sekä Puumalassa että Mäntyharjussa tapauksia ilmeni kummassakin kunnassa yksi.

Viisi tapauksista liittyy aiempiin tartuntoihin. Kuudesta täysin uudesta tartunnasta yhden lähde on ulkomailla. Viisi tartunnoista on osa uutta tartuntaketjua, jonka lähde on todennäköisesti alueen ulkopuolella. Tämän ketjun tapaukset löytyivät Mikkelistä. Kalevankankaan päiväkodilta on asetettu yksi ryhmä sunnuntaina karanteeniin tähän ketjuun liittyen.

– Samaan tapaan kuin pääkaupunkiseudulla, myös meillä on havaittu monia uusia tartuntoja ulkomaalaistaustaisilla henkilöillä. Kehotamme kaikkia hakeutumaan koronatesteihin pientenkin oireiden johdosta, muistuttaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Karanteenia pitää noudattaa tarkasti

Koronalääkärit tähdentävät karanteenimääräysten tarkkaa noudattamista koko karanteenin ajan.

– Tauti voi puhjeta karanteenin missä tahansa vaiheessa. Yleensä oireet tulevat karanteenin alussa, mutta ne voivat ilmetä myös jälkimmäisellä viikolla, tähdentää pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Koronarokotukset ovat jatkuneet sitä mukaa, kun rokotteita on Essoteen saatu. Ensimmäisen rokotepistoksen on saanut nyt noin 14 200 henkilöä, mikä on noin 17,6 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista.

Essote avaa ensi viikon maanantaina 22. maaliskuuta kello 8.00 koronarokotuksen ajanvaraukseen aikoja myös 1946–1951 syntyneille.

Katso rokotusten tilanne täältä.

Katso altistumispaikat täältä.

Pieksämäki muuttaa rokotusjärjestystä

Koronarokotuksien rokotusjärjestys muuttuu Pieksämäellä, kaupunki tiedottaa. THL:n uuden ohjeistuksen mukaan AstraZenecan rokotetta voidaan käyttää myös iäkkäillä, joten rokotukset suunnataan nyt ensisijaisesti ikääntyneisiin. Rokotuksia jatketaan ikäryhmittäin, jolloin sairauksia tai riskiryhmiä ei enää huomioida. Muutos nopeuttaa iäkkäiden rokotuksia sekä yksinkertaistaa rokotusten järjestämistä.

Yli 80-vuotiaiden koronarokotusten sähköinen ajanvaraus on auki. Rokotusajan voi varata myös yli 70-vuotiaalle puolisolle tai samassa taloudessa asuvalle omaishoitajalle puhelimitse.

Yli 75-vuotiaiden ajanvaraus aukeaa 22. maaliskuuta sähköisesti ja puhelimitse. Pieksämäen kaupunki suosittelee varaamaan ajan sähköisesti. Ajanvarauspuhelin voi olla ruuhkautunut ja takaisinsoittoa voi joutua odottamaan useamman arkipäivän. Puolisolle tai omaishoitajalle rokotusaika tulee varata puhelimitse.

Yli 70-vuotiaiden ajanvaraus koronarokotuksiin tulee aukeamaan huhtikuun aikana. Kaupunki tiedottaa asiasta myöhemmin.

Sähköiseen ajanvaraukseen tarvitset verkkopankkitunnukset, Pieksämäen ajanvaraukseen pääset tästä. Sähköisestä ajanvarauksesta rokotusajan voi varata vain itselleen.

Puhelinnumero koronarokotuksen ajanvaraukseen on 015 788 4430. Numero on avoinna tiistaista perjantaihin klo 9–13 ja toimii takaisinsoittona.

Jo varatut rokotusajat ovat voimassa ja rokotukset annetaan sovitusti. Myös tehosteet voidaan todennäköisesti antaa sovitun mukaisesti.

Juttuun lisätty Pieksämäen osuus 15.3. kello 12.14.