Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi uutta koronatartuntaa löytyi Essoten alueelta tiistaina, uusi ketju syntymässä – Harrastukset tauolle myös 12–18-vuotiailta

Uusi tartuntaketju voi tuoda lisää karanteeneja alueelle.

Kaksi uutta koronatartuntaa on löytynyt Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Essoten alueelta maanantain jälkeen.

Essote kertoo tiedotteessa, että toisen tartunnan jäljitys on vasta alkanut, mutta kyseessä on todennäköisesti uusi tartuntaketju. Se voi tuoda alueelle lisää karanteeneja.

Toinen tartunnoista on saatu ulkomailta eikä aiheuta karanteeneja.

Päätös 12–18-vuotiaiden harrastustauosta tehtiin yläkoululaisten etäopetuksen takia

Koronasuositukset kiristyvät, sillä Essoten koronanyrkki suosittaa 12–18-vuotiaiden harrastustoimintaa tauolle.

Tauko kestää 28. maaliskuuta saakka.

Niin sanottu koronanyrkki eli alueellisen tartuntatautien torjunnan ja varautumisen yhteistyöryhmä tekee suosituksen, mutta lopullisen päätöksen asiassa tekevät alueen kunnat, joista monet ovat ennakkoon toimineet suosituksen mukaisesti.

Koronanyrkki päätyi harrastustoiminnan tauottamiseen sen jälkeen, kun aluehallintovirasto oli tehnyt päätöksen yläkoulujen sulkemisesta.

– Päätös on nyt linjassa yläkoulujen etäopetuksen kanssa. Lasten ja nuorten rajoitukset ovat aina viimesijaisia keinoja tartuntojen leviämisen ehkäisyssä ja toivottavasti pystymme ne lopettamaan mahdollisimman pikaisesti, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppäläsanoo tiedotteessa. Hän on myös koronanyrkin puheenjohtaja.

Seppälän mukaan yläkouluikäisten harrastustauko ei olisi ollut välttämätöntä alueellisen tilanteen takia.

– Mutta kansallisen tilanteen ja saamamme ohjauksen mukaan sulku tulee toteuttaa koko alueella laajana, Seppälä sanoo tiedotteessa.

"Rokotteita vain puuttuu"

Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut kaikkiaan noin 11 400 alueen asukasta eli noin 14,1 prosenttia yli 16-vuotiaista.

– Toivomme, että viime aikoina tulleet hyvin pienet rokotemäärät lähtisivät selkeästi kasvuun loppukuusta. Meillä olisi hyvät mahdollisuudet rokottaa vaikka koko väestö nopeasti. Rokotteita vain puuttuu, Seppälä sanoo tiedotteessa.

Lue lisää rokotuksista täältä.