Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yläkoulut etäopetukseen Etelä-Savossa keskiviikosta alkaen

Yksilöllistä lähiopetusta annetaan nyt tarvittaessa laajemmin kuin viime keväänä.

Itä-Suomen aluehallintovirasto määrää kaikki yläkoulut suljettaviksi Etelä-Savossa ajanjaksolla 10.–28. maaliskuuta. Päätös koskee 7.–9. luokkia.

Toisin kuin viime keväänä, koulujen tiloja voidaan nyt käyttää muun muassa erityistä tukea tarvitsevien tai pidennettyä oppivelvollisuutta suorittavien oppilaiden lähiopetukseen, joka jatkuu normaalisti.

Myös oppilaiden yksilöllinen tilanne voidaan nyt huomioida etäopetuksen aikana siten, että oppilaat voivat saada tukiopetusta lähiopetuksena mikäli vaarana on opetuksesta putoaminen.

Lisäksi lähiohjausta on mahdollisuus saada kevään yhteishakuun liittyvissä asioissa sekä oppilashuoltoon liittyvissä tilanteissa.

– Kunnissa tehdään näistä oma päätös aluehallintoviraston antaman päätöksen jälkeen, sanoi aluehallintoviraston opetus- ja kulttuuritoimen vastuualuejohtaja AnuLiljeström tiedotustilaisuudessa maanantaina.

Kunnat määrittelevät myös sen, kuinka monta henkilöä lähiopetuksessa saa olla kerrallaan.

Etäopetuksen jatkuminen mahdollista

Aluehallintoylilääkäri SamiRemes ennakoi, että eksponentiaalisesti nousevaa tartuntatilannetta tuskin saadaan aisoihin kolmessa viikossa.

– On hyvin mahdollista, että etäopetus jatkuu tämän jälkeenkin, hän totesi.

Hallitus suositteli 25.2. koronarajoitusten tiukentamista kolmeksi viikoksi 8. maaliskuuta alkaen koronaepidemian kiihtymis- ja leviämisalueilla.

Essoten ja Sosterin alueelliset koronaryhmät eivät kuitenkaan pystyneet tekemään päätöstä koulujen sulkemisesta, sillä välttämättömiä epidemiologisia perusteita ei viime viikon lopulla ollut.

Myös harrastustoiminta jäänee tauolle

Sairaanhoitopiiri Sosterin koronatyöryhmä teki maanantaina suosituksen että 12–18 -vuotiaiden ryhmäharrastukset pannaan tauolle koulujen etäopetuksen ajaksi.

Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälän mukaan myös Etelä-Savon koordinaatioryhmä käsittelee asiaa kokouksessaan tiistaina kello 15.

– Puheenjohtajan pohjaesitys on se, että 12–18-vuotiaiden harrastustoiminta tauotetaan etäopetuksen ajaksi, Seppälä ennakoi.

Mikkelin kaupunki tiedotti jo maanantaina iltapäivällä, että 13–17-vuotiaiden harrastus- ja kilpailutoiminta jää tauolle 9.3.–5.4.

Yli 18-vuotiaiden harrastustoiminta on edelleen tauolla sekä sisä- että ulkotiloissa.

Alakouluikäiset eli alle 12-vuotiaat saavat harjoitella sekä sisä- että ulkotiloissa kuitenkin niin että samassa tilassa on maksimissaan 20 henkilöä.

Iso tila voidaan jakaa useampaan lohkoon kuitenkin niin, etteivät ryhmät missään vaiheessa sekoitu keskenään. Ohjaajilla on oltava kasvomaskit.

Lasten huoltajat noudattavat hygieniaohjeita, huolehtivat turvaväleistä ja käyttävät maskia kohtaamisissa. Kilpailuja ja turnauksia ei suositella.

Myös Pieksämäki ja Juva tiedottivat maanantai-iltana, että yli 12-vuotiaiden harrastustoiminta jää tauolle ja nuorisotilat pidetään kiinni paikkakunnilla etäopetuksen ajan.

Juttuun lisätty 8.3.2021 kello 17.20 ja 19.01 tieto harrastustoiminnan jäämisestä tauolle Juvalla ja Pieksämäellä.