Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee päätöstä yläkoulujen sulkemisesta Etelä-Savossa

Essoten koronanyrkki linjasi perjantaina, ettei alueen koronatilanne edellytä perusopetuksen yläluokkien siirtymistä etäopetukseen.

Itä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee päätöstä yläkoulujen sulkemisesta koronavirustilanteen takia. Avi on ilmoittanut tiedottavansa asiasta lisää maanantaina.

Avin jakaman ennakkotiedotteen mukaan päätös koskee koko Etelä-Savon maakuntaa ja lisäksi Joroisten kuntaa.

Hallitus on suositellut, että leviämis- ja kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla yläkoulut siirtyisivät etäopetukseen tällä viikolla. Etäopetukseen koulut voi määrätä aluehallintovirasto.

Perjantaina kokoontunut Essoten koronanyrkki päätti, ettei sen alueen yläluokkien tarvitse siirtyä etäopetukseen, koska koronatilanne oli maltillinen.

Samalla nyrkki linjasi, että jos kansallinen koronatilanne vaatii etäopetukseen siirtymistä, niin sosiaali- ja terveysministeriön on annettava tarkka ohjeistus ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntijalausunto asiasta.

Muun muassa Etelä-Suomen aluehallintovirasto ja Lounais-Suomen aluehallintovirasto ovat jo aiemmin antaneet päätöksensä perusopetuksen yläluokkien tilapäisestä siirtämisestä etäopetukseen mainituilla koronapandemian leviämis- ja kiihtymisalueilla.

Koronapandemian leviämis- ja kiihtymisalueilla eli myös Essoten alueella alkoi maanantaina kolmen viikon sulkutila.

Jutun otsikkoon ja alkuun tarkennettu kello 14.19, että kyse on yläkoulujen sulkemisesta.